• 26209
    hamza hamzaoğlu tabiriyle takım içi dengeden eser olmayan bir takım. topçuların verdikleri katkı ile aldıkları maaş arasında uçurum var.

    başta falcao reisten başlayalım. şu an güncel kurla tam 45 milyon tl alıyor yıllık. karşılığı ne bu 45 milyon tl'nin? 2 ay sakat, geliyor 30 dk. oynayamadan bir daha sakat hoop 2 ay daha yok. ha 45 milyon tl'yi nakde döndürüp bunu yakın, ısının diye florya kazan dairesi'ne vermişsin ha bu kötürüm herife vermişsin. gram, zerre-i miktar kadar fark yok. ağır konuşacağım ama şart yani artık bazı şeyler katlanılacak gibi değil. bu kaçıncı be, düz yolda koşarken bu kadar çok sakatlanır mı bir topçu? bu adam nasıl sağlık kontrolünden geçti, nasıl anlayamadılar hayret bir şey. inanılacak gibi değil.

    etebo, 10 milyon 800 bin tl alıyor. bu paranın karşılığı ne? haftalardır yok sahada. oynadığında da zaten pek bir numarasını göremedik. sırf transfer olsun, kadro doldursun diye, taraftar transfer yapılsın istiyor diye yapılan bomboş bir transfer.

    şener, yıllık 7 milyon tl alıyor, geldiğinden bu yana fener'de açtığı ortaların bursa'da yaptığı bindirmelerin bir tanesini bile göremedik daha. hiç alınmamış olsa, gs takımı ne kaybederdi? objektif bir şekilde şunu şunu kaybederdik diyebilen var mı?

    fatih öztürk, yıllık 4 milyon tl alıyor. içerde 1-0 öne geçip verdiğimiz 2 maçın 2'sinde de başrolde. ekstra bir tane kurtarışı yok, yenecek golü yiyor hatta yenmeyecek golleri dahi yiyor çoğu zaman. yine kadroda hiç olmasa eksikliği hiç hissedilmeyecek bir başka transfer.

    şu yukardaki 4 futbolcuya toplam 66 milyon 800 bin tl ödüyoruz yıllık ve aldığımız katkı 0. (u: yani 0 değil de, çok çok az yani ihmal edilebilecek boyutta olduğu için 0 diyorum.) bizim bu lüksümüz nasıl var biri bana açıklayabilir mi? yılda toplam neredeyse 70 milyon tl ödediğin 4 futbolcudan hiçbir katkı alamıyorsun.

    feghouli paşamız, yıllık güncel kurla 40 milyon 500 bin tl alıyor. kendisine 2019 bahar mevsiminden beri ulaşılamamakta. 2 kıpırdansa göklere çıkarılır sonraki 5 maç yatar. son 2 yıldır aldığı paranın beşte birini bile hak edecek bir futbol oynamıyor.

    şutsuz 10 numara, ay pardon 8 numara belhanda paşamız, feghouli 40 milyon 500 bin tl alır da kendisinin ne eksiği var? o da senelik 35 milyon tl'sini cukka yapar tabi. hak ettiğinin 5 katı maaş alan topçulardan biri de belhanda paşamız.

    babel, yıllık güncel kurla 28 milyon 350 bin tl alıyor. bjk'de bir sürü deplasman maçı aldı, burda da alsın diye aldık kendisini ama henüz şahit olamadık. tek gördüğümüz şey arada güzel şut atan kocaman bir kağnı.

    diagne. adamın hep bonservisi konuşuluyor da, yıllık da 21 milyon 150 bin tl alıyor şu an güncel kurla. ne topa vurmayı bilir ne 1.91 boyu olmasına rağmen hava topu indirmesini kafa vurmasını bilir. o cüssesine rağmen de anlamsız derecede güçsüz bir futbolcu, çevik bir adam asla değil. tek özelliği, altıpas civarında iyi pozisyon alabiliyor kendini bazen iyi unutturuyor. bu özelliği için de, şu an aldığı maaşın dörtte biri veya beşte birini alsa takımda yedek forvet olarak kalması makul bir seçenek belki olabilirdi ama şu tabloda, 21 milyon 150 bin tl maaşla as forvet olarak oynatılmaya çalışılması skandal ötesi. kasımpaşa'da ne alıyordu bu adam, bizde ne alıyor? tamam fazlasını ver de, 7-8 kat fazlasını da vermeyin abi ya.

    emre akbaba, yıllık 9 milyon 275 bin tl kazanıyor. fiziksel olarak tamamen bitmiş durumda. ikili mücadelede üstünlük kurabildiği bir tane futbolcu yok. şut desen yok adam geçme desen yok orta desen yok hiçbir şey yok şu anda. uzun süredir de böyle bu durum. ve 10 milyon tl para alıyor yıllık neredeyse. rotasyon oyuncusu olarak, hak ettiği miktar bunun beşte biri altıda biri en fazla.

    yukarıdaki 5 futbolcuya ise, yıllık toplam 134 milyon 275 bin tl veriyoruz ve aldığımız katkı, ödediğimiz miktarın beşte biri kıvamında falan. fazlası değil. daha fazla yorum yapmıyorum, susuyorum sadece.

    muslera, yaşı geldi artık ilk geldiği yıllardaki gibi 2 milyon avroluk sözleşmelere geçilse iyi olur. yıllık 3 milyon 575 bin avro yani 32 milyon 175 bin tl korkunç bir rakam.

    linnes, serbest bıraksak köyünde 300-400 bin avroya oynayacak adam bizde 1 milyon 400 bin avro yani güncel kurla 12 milyon 600 bin tl alıyor. hakkı en fazla bu meblağın üçte biri.

    saracchi, güncel kurla 12 milyon 150 bin tl alıyor. 1 maç uçar kaçar 2 maç sövdürür. 0 istikrarı olan bir topçu. tek özelliği hızı zaten. pozisyon bilgisi falan hak getire. orta da açamaz şut da çekemez. anca üçte bir-dörtte birlik bir oyuncu aldığı paraya göre.

    bu yukarıdaki 3 futbolcuya ise toplam 57 milyon tl veriyoruz ve vermemiz gereken, bunun üçte biri falan.

    takıma en büyük katkıyı veren marcao, taylan, emre kılınç, arda gibi isimler ise toplam 25 milyon 200 bin tl alıyor. iyi kötü fena denmeyecek katkı veren oğulcan, ömer bayram, luyindama (u: geçen sene olsa üste yazardım da bu sene berbat, o yüzden buraya yazıyorum maalesef.) gibi isimler de toplam 16 milyon 800 bin tl alıyor. yani ciddi katkı alıyoruz diyebileceğimiz 7 futbolcuya ödediğimiz toplam meblağ 42 milyon tl. üsttekilere ödediklerimiz de ortada. yani sözün bittiği yer bu olsa gerek. böylesine bir uçurum böyle absürd maaş tablosu mu olur allah aşkına? (u: okan kocuk, omar, sekidika, ozornwafor, kerem aktürkoğlu gibi futbolcuları değerlendirme dışı tuttum şimdilik.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın