• 7640
    her ne kadar objektif olmaya çalışsam da sözlükte yazacak kadar galatasaray taraftarıyım.* taraf olarak objektif olmadığım ön kabulü ile, kendimce yaptığım gözlemlerim sonucunda en rasyonel taraftar grubunun galatasaray taraftarı olduğunu düşünüyorum.
    kapitalist dünyada hemen her konuda olduğu gibi arz-talep dengesinin futbolda da pek çok şeyi açıklamaya yaradığını düşünüyorum.
    beşiktaş taraftarı “yeter yıldırım demirören yeter” tezahüratını 3 portekizli ile “yetmez yıldırım demirören yetmez” seviyesine getirdiği için üçüncü büyük olmaktan fazlasını göremiyor. bunun dışında akıl almaz seviyede romantikler ve bu durum da başarının önünde engel teşkil ediliyor. çoğunlukla samimi olmadıkları bir “beşiktaşlı duruşu” kisvesi altında hiçbir şey talep etmiyorlar, karşılığında da bir şey elde edemiyorlar.
    fenerbahçe taraftarı aziz yıldırım’ın 17 takıma karşı tekiz, tek büyük fenerbahçe, fenerbahçe cumhuriyeti, herkes bir gün fenerbahçeli olacak gibi kendi totaliter rejimini sürdürmek için uydurduğu kavramları ve bu durumun etkisiyle islam çupi’nin tarifi olmayan “fenerbahçe büyüklüğü” tanımı ile kendi camialarının “özel” olduğuna inanıyor. talep akla hayale sığmaz boyutta büyük, arzın buna yetişmesi mümkün değil. sonuç hayal kırıklığı. sonuç psikolojik rahatsızlık.
    galatasaray taraftarı ise, bunların aksine ne istediğini biliyor. mevcut şartlar dahilinde mümkün olan en iyi başarı. başarısız olan fatih terim bile olsa eleştirilir. başarısızlığını ispat eden gider. yönetimse maksimum 5 sene sonra her türlü gider. arz-talep dengesi kurulmuş, herkes ortalama mutlu.
    sonra dedim ki iyi ki galatasaraylıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın