• 16
    yaparken nasıl sakatlanıldığını merak ettiğim harekettir.

    yani salonda 2 gün önce deadlift yaptınız. 120 kilo yaptınız. makul biri bara takılacak en az ağırlık kaç gram veya kiloysa bara onu ekler, antrenmanını yapar. progressive overload yapılmış olur. bu böyle devam eder. gidip 2 günde 50 kilo artırmayı deniyorsanız belden değil kafadan sakatsınız demektir.

    form işine geliyorum, deadlift formu çok zor değil ki. barı tutarken vücudunu l şekline sok, sonra popoyu indir, göğüsleri öne çıkart, kafa öne, bel biraz yatık \ şekline gelsin, kaldır. ayakkabında bir problem yoksa, yani çıplak ayaksan veya dümdüz tabanlı bir ayakkabın varsa yeri de kuvvetli itersin. formu da geçiyorum.

    ) şeklinde bir belle, onar kilo ağırlık artırırsanız tabii sakatlanırsınız ancak akıllı antrenman yapan biri bu hareketle nasıl sakatlanır kavramak güç. stiff leg deadlift sakatlanmaya daha yatkın bir hareket aslında ancak pek yapan görmedim. orada gerçekten mobilite, kol uzunluğu devreye çok giriyor. ben bile formdan %10-15 feragat etmeden cücespor 170 türk erkeği olduğumdan bara zar zor ulaşıyorum stiff leg deadlift'te. stiff leg'de yüksek ağırlık, fazla feragat edilen form elbette sakatlar ama makul adam nasıl sakatlanır anlayamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın