• 35
    takımın orta sahasında farklı mevkiye devşirilmiş taylan antalyalı, farklı mevkiye devşirilmiş emre kılınç, farklı mevkiye devşirilmiş emre akbaba, farklı mevkiye devşirilmiş sofiane feghouli ve kendi mevkisindeki oğulcan çağlayan, forvetinde ise mbaye diagne var. buna rağmen 3 maç üst üste gayet iyi futbol oynuyorsun. sonra 1 maç kötü oynayınca "terimball kötü", "terimball diye bir şey yok", "fatih terim taktik bilmiyor".

    sürekli vurgulanıyor, hocanın aklındakilerin sahaya tam olarak yansıması için 2 tane sağlam box-to-box orta saha, topla ilişkisi iyi olan 2 tane kanat (ki bunların biri aynı zamanda hızlı ve iyi bitirici olmalı), 1 tane target-man şart. yani elimizdeki kadroya en az 3 tane ilk 11 transferi şart. sakatlıktan dolayı verim alamadığımız muslera ve saracchi ile birlikte 5 eksik ediyor. hatta fatih terim taylan'ı şapkadan çıkarmasa 6 eksik edecekti. hocanın istediği 11'in yarısı yokken de terimball kötülemek, hocanın taktiği yok demek abes kaçıyor bana göre. kaldı ki fikstürümüze göre aldığımız puan kesinlikle kötü değil. karagümrük, rizespor, sivasspor, erzurumspor, kasımpaşa ve başakşehir deplasmanlarını atlattık ve 12 maçta 23 puandayız. bu deplasmanlardan sivas ve erzurum hariç hepsini çok iyi iç saha takımlarına karşı oynadık. karagümrük, rizespor, kasımpaşa ve başakşehir'in toplam iç saha istatistiği 14 galibiyet 7 beraberlik 4 mağlubiyet. bizim maçları çıkarınca 12 galibiyet 7 beraberlik 2 mağlubiyet. o 2 mağlubiyetin biri de arda kardeşler'in fenerbahçe'ye hediye ettiği 11 eylül 2020 çaykur rizespor fenerbahçe maçı. sivasspor ve erzurumspor da oyun kalitesi olarak olmasa da camialarının bize düşmanlığı ve hava koşulları nedeniyle zordu ki bu maçları da iyi oyunlarla kazandık. iç sahada da sadece ankaragücü ve alanyaspor maçlarını kötü oynadık. gaziantepspor ve kayserispor maçlarını çok çok iyi oynadık, hatayspor maçını yine gayet iyi oynadık, fenerbahçe maçında da kadro kalitemizin yettiği futbolu oynadık. yani görüldüğü gibi 12 maçlık performansımız kesinlikle kötü değil, hatta elimizdeki kadronun (sakatları ve corona'ları da düşünecek olursak) çok üstünde.

    alabildin mi ismaila coulibaly'i, jens petter hauge'yi, aleksandr sobolev'i, jakub moder'i, kamil jozwiak'ı, hatta benjamin tetteh'i, hatta andreas cornelius'u, hatta anthony modeste'i, hatta vedat muriqi'yi ve diğer transfer hedeflerimizi? fatih terim 6 transfer dönemi boyunca takımın başındaydı, adama istediği tipte 1 tane bile forvet alındı mı? en beğenmediği forvet tipinden olan radamel falcao garcia ve mbaye diagne astronomik paralara getirilmedi mi?

    ya da önce parlattığı ve 2 şampiyonlukta katkı aldığı, sonra üst üste 3 transfer dönemi boyunca satılmasını istediği younes belhanda satılabildi mi? yine gereken verimi aldığı ve şampiyonlukta katkı aldığı mbaye diagne satılabildi mi?

    2020-2021 sezonu yaz transfer dönemi'ndeki rezillikler hepimizin malumu değil mi? rahatlıkla 3.5'a satabileceğin maicon pereira roque, 1.43 milyon euro'ya satılmadı mı? 2 milyon euro serbest kalma bedeli olan ve galatasaray'a gelmek isteyen kaan ayhan alınabildi mi? hem sakat olan, hem de sistemimize hiç uymayan william d'avila oyuncusu oghenekaro etebo ancak 7 eylül tarihinde senelik 2 milyon euro maliyetle alınmadı mı? tüm bunları geçtim, bize gelmeye can atan jean michael seri ve henry onyekuru alınabildi mi?

    tüm bunların ışığında bu kadar terimball oluyor maalesef.

    şu denilebilir tabii; "yönetimin işi çok zordu, ffp ve limit ellerini kollarını bağladı, ancak bu kadroyu kurabildiler". buna kesinlikle katılmıyorum tabii ama madem bu söylemle yönetim aklanıyor, aynı kişiler aynı empatiyi hocayla da kurmalılar o zaman.

    elimizdeki kadro;

    kale: muslera
    savunma: omar-luyindama-marcao-saracchi
    6 numara: taylan
    sağ ve sol iç: emre kılınç-coulibaly
    sağ ve sol kanat: feghouli-jozwiak
    forvet: dominant santrfor

    olabilirdi rahatlıkla. bu yaz coulibaly 1.9'a ve jozwiak 4.3'e transfer oldu. toplayınca 6.2 ediyor. bu cepte.

    telles'ten 1 milyon euro geldi. maicon'u 3.5'a, belhanda ve diagne'yi 5'e satsan 14.5 ediyor. 14.5'tan 6.2'yi çıkarınca 8.3 milyon euro ediyor ki bu paraya 1 değil 2 tane scout transferi yapılır. dominant santrforunu alırsın, bir de orta sahayı yedeklersin.

    insanlar belhanda ve diagne'nin toplam 10'a satılamayacağını düşünüyor işin gerçeği öyle değil maalesef. senin yönetiminin zerre network'ü olmazsa, zerre iş bitiriciliği olmazsa, satacağı oyuncularla takışır ve inatlaşırsa (özellikle belhanda) tabii ki satamazsın. öbür türlü sırf diagne'yi bile 7-8'e satarsın.

    sonuca gelecek olursak; ne kadar scout transferi, o kadar terimball. maalesef bu böyle. fifa veya fm oynuyor olsak işler daha kolay olurdu ama gerçek hayat o şekilde işlemiyor. iyi futbolun başlangıcı iyi oyunculardır. teknik direktör dokunuşunu sene içinde ancak 2 mevkide görürsün ki taylan antalyalı ve emre kılınç'ın başka mevkiye devşirilmesini ve gelişimlerini düşünecek olursak fatih terim'in üzerine düşeni yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz. gerisi artık yönetimin işi. sihirbazlık isteyen yok; coulibaly, kaan ayhan, maicon, diagne, falcao, modeste, cornelius, alan vs. faciaları yaşatmasınlar yeter. çok mu şey istiyorum diyeceğim de, 3 senelik, hatta 7 senelik yönetim karnemizi görünce sanırım çok şey istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın