resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 2740
    açıkçası transferinin öncelikli olduğunu hiç zannetmiyorum. hele mevcut şartlar düşünülürse lüks bile sayılabilir.

    elbette kadromuza baktığımızda hızlı bir kanat/forvet ihtiyacımız olduğunu düşünülebilir. öyledir de. fatih terim de sever açıkçası böyle futbolcuları. fakat özellikle şu anki oyun planımızda onyekuru'nun özelliklerine sahip bir futbolcuya pek ihtiyacımız yok. maalesef onyekuru'nun aslında profilinde fazla bir silahı yok. tabii ki üzerine oyun kurabilirsiniz ama bu oyun için şimdiki oyunumuzdan vazgeçmeyi göze alabilir miyiz?

    hele bir de kiralık olacak. neredeyse imkanı yok şu ortamda bonservisini almamızın. bunun da bize çok yönlü pahalıya patlama ihtimali var. birincisi dediğim gibi oyunumuza pek uygun değil. yani yedeğe düşme ihtimali var. bu da kendisinin bize sadece gider yazması demek. diğer bakımdan alacağı süreler de takımımızdaki diğer futbolcularımızın dakikalarından düşmesi demek. yani sizin bonservisli futbolcunuz olmayan bir futbolcu için, sizin bonservisli, belki ileride gelir sağlayabileceğiniz bir oyuncunuzun süresini azalmak demek.

    hele elimizde kendisinin muadili kerem aktürkoğlu diye bir futbolcumuz varken. kerem'in şu kısacık zamanda gösterdiği halini onyekuru'ya tercih ederim açıkçası. patlayıcılık, dripling ve bitiricilik haricinde kerem'in heybesinde daha çok şey keşfedilmeyi bekleyor onyekuru'ya nazaran. elbette onyekuru daha güvenli bir seçim ama kerem'in kazanımı kulübümüz için daha potansiyelli. risk mi? risk. ama göze alınabilir bir risk. tabii mevcut durumumuz farklı olsaydı, camiamızda ortam farklı olsaydı, covid denen bir dönemden geçmeseydik ve onyekuru'yu bonservisiyle alabiliyor olsaydık durum değişebilirdi.

    gerçekten transferinde bir önceliği yok bence. taylan antalyalı'nın yedeğinin olmadığı bir takımdan bahsediyoruz. ya da falcao'nun gittiği durumda oyuna daha çok katılan, presi kuvvetli, yeri geldiğinde ikinci forvet olabilecek bir santrafor... illaki hızlı bir kanat/forvet futbolcusu düşünüyorsak da bu futbolcu sol kanat için değil, sağ kanat için düşünülmeli. gerçi en azından bu transfer dönemi için o da lüks kaçar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın