• 24
    dünya genelinde yorum yapmak zor; ama ülkemiz için düşünecek olursak y kuşağından biri olarak maçların şifreli olmasının en büyük etken olduğuna inanıyorum. bizim çocukluğumuzda, haftasonu saat 12'de eskişehir deplasmanı, van deplasmanında maça çıktığımızı hatırlarım. apartmandan, mahalleden galatasaraylı çocuklarla bir araya gelip izleyebiliyorduk. akşamları ise ailemizle o atmosferi paylaşabiliyorduk. haftasonu misafirliğe gidilse bile futbola, takımınıza erişim kolaydı. takımla olan aidiyetin kurulması için o anlara şahit olmak gerekmez mi? united deplasmanı bein sports'ta yayınlansaydı kaçımız için çocukluğumuzun en unutulmaz maçı olurdu? veya maç bitiminde 40 saniyelik özet görüntüyle kaçımız maçı izlemenin verdiği o heyecanı, coşkuyu, keyfi hissedebilirdi?

    sonrasında maçlar şifreli olduğunda da maraton'daki geniş özet sayesinde takımla olan bağ kısmen devam ediyordu. ancak süreden kırpa kırpa günümüze gelinen noktada insanların da bağı yavaş yavaş kaybolmaya başladı. geçim derdi daha da büyüdü. ülkemizdeki insanların gelir seviyesi düşükken, gün geçtikçe alım gücü de düşüyor. bunun da etkisiyle kalkıp da çoğunluğun maç paketi almasını beklemek zor. inanlar nerden neyin masrafını kısarım derdinde. acun'un programları neden bu kadar ilgi çekiyor? insanlar belki de o rekabet ortamını, o yarışma atmosferini masterchef, survivor gibi yarışmalarla gideriyor. çünkü erişimi kolay, sabah akşam tv8'de yayınlıyor.

    bir diğer değerlendirilmesi gereken konu da, sokakta oynayan son nesil olmamızdan ötürü bizden sonraki nesillerin futbola olan ilgisinin azalmasının bu imkandan mahrum kalmasıyla ilgisi olup olmadığı. açıkçası bunda kararsızım. çünkü bir takıma gönül vermek, takımını desteklemek ve takip etmek için oyunun kendisini de oynayabiliyor olmak çok mu önemli bilemedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın