• 23
    katılmadığım önerme.

    futboldan alınan keyfin azaldığına -yalnızca türkiye'de değil- kesinlikle katılıyorum. pandemi sürecinde boş kalan tribünler, 7 gol olan maçların bile izlenilirlik seviyesini seyircili oynanan 1-2 gollü maçlar seviyesine çekti. seyircinin varlığını ve etkisini şu anki keyifsizliği değerlendirirken kesinlikle göz ardı etmemek gerek. fakat ilginin azalmış olduğunu -global olarak- hiç düşünmüyorum. ülkemizde ise bu ilgi azalmış değil, azalmak zorunda kalmıştır.

    futbol, izleyen için bir hobidir, tutkudur, keyiftir. tüm sporlar böyledir. fakat günümüz türkiye'sinin getirildiği durumda halk, içinde bulunduğu koşullar ve bunun getirdiği tüm kötü şeyler (ekonomik güçlük, ruhsal çöküntü, yaşam stresi, geçim kaygısı, gelecek kaygısı vs.) yüzünden hobilerine zaman ayıracak durumda değil. çok değil bundan 2-3 sene önce durum böyle değildi. kim bilir belki de 3-4 sene sonra durum yine böyle olmaz. ama günümüzde türkiye'de futbola ilginin azalmasının sebebi saha içinde değildir. neredeyse maç özetleri için dahi para isteyecek katarlı yayıncı kuruluş, şifresiz kanallarda neredeyse hiçbir maçın olmayışı, futbolun her alanına inmiş kokuşmuş siyaset, halkın çektiği sıkıntılar, çirkin ve ahlaksız yönetici takımı, çağdan uzak federasyon, kurumsallaşamamış lig, sürekli değişen kurallar bir çırpıda aklıma gelen sebepler. saha içinde kalite düşmedi mi? düştü tabii ki. fakat onun da sebebi saha dışında. döviz kurlarının önlemeyen yükselişi, pandemi sebebiyle kuş kadar da olsa gelirlerinden uzak kalan kulüplerimiz...

    pandemi geçer gider, futbol yine her zamanki popülaritesine kavuşur fakat türk futbolu ve türk futbol izleyicisi için durum şu an için pek parlak değil. yazıldığı kadar büyük sorunlar değil aslında bahsettiklerim fakat büyük yerden kaynaklanan sorunlar... dilerim eski günlere geri döneriz, hem ülke olarak hem de ülke futbolu olarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın