resim
Massimiliano Allegri
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:56
Uyruk:İtalya
  • 74
    conte'nin juventus'una geldiği zaman ligde 3 sezon üst üste şampiyon olan, son sezonunda 102 puan toplayıp puan rekoru kıran bir takım vardı elinde. ancak bu takım avrupa'da başarıdan oldukça uzaktı ve şampiyonlar ligi'nde gruptan dahi çıkamıyorlardı. ligde ise kazanılan şampiyonluklara rağmen asla üretken bir futbol oynanmıyordu. conte tıpkı şu an inter'de yaptığı gibi elindeki kadronun yetersizliğinden, avrupa'nın diğer devlerine kafa tutamayacağından dem vuruyordu.
    conte sonrası göreve gelen allegri halefine göre taktik konusunda daha esnek davranarak 3lü savunmada ısrarlı davranmadı. sezonun genelinde de 4lü bir savunma yapısı, pirlo-marchisio-pogba-vidal'den oluşan baklava düzen bir ortasahayla çok daha üretken bir takım ortaya çıkararak ligde ilk sezonunu şampiyon tamamladı, şampiyonlar ligi'nde ise final oynadı. görevde kaldığı 5 sene boyunca ligi şampiyon tamamlamayı başardı, kupa 1'de 2 kez final oynama başarısı gösterdi. ancak kendisinden kadro olarak çok daha güçlü olan rakiplerinden 2015'te barcelona'ya, 2017'de real madrid'e bu finalleri kaybetti. çok başarılı geçen bu 5 sezonluk dönem boyunca da conte'ninkine benzer kaprisler ve transfer şımarıklığı gibi tutumlar sergilemedi.
    bu aralar yine başarısız bir dönem geçiren ve inter'deki durumu tartışılan conte'nin yerine konuşulan en güçlü adaylardan biri. kulubün başındaki isim olsam bir saniye bile düşünmeden takımın başına getirir ve şu alternatifli kadroyla juventus'una tahtını sallamasını keyifle izlerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın