• 218
    robben, sneijder, babel, van der vart, huntelaar gibi klas isimlerin yer aldığı jenerasyondan sonra bir türlü toparlanamayan, arjantin ile beraber en sempatik milli futbol takımı.

    yeni isimleri ile tekrardan alıştıkları futbolu ve dereceleri yakalamaları için zamana ihtiyaçları olacak. bireysel olarak bakıldığında yine çok yetenekli gençlere sahipler. avrupa'nın en iyi takımlarında oynayan memphis depay, van dijk, van de beek, frenkie de jong, nathan ake, wijnaldum gibi genç ve çok önemli isimlere sahipler. en büyük sorunları defans bekleri ve forvet hatlarında, geriye kalan bölgeler zaten her takımın sahip olamayacağı kişilerden kurulu.

    belçika, hollanda, fransa gibi ülkeler en fazla bir iki dönem sorun yaşıyorlar. sonrasında neredeyse 10 yıllık bir planla en iyisine nasıl ulaşırız hesabı yapıp, tesadüfi başarılardan uzak programlar ile geri dönüyorlar. hollanda da bu kısır süreci yakın zamanda atlatacaktır. asıl önemli olan bizim de bu yolda ilerlememiz. fatih terim 20 yıl önce müthiş bir emanet bırakmasa dünya 3. lüğünü rüyamızda göremezdik. yine 2008'de avrupa şampiyonasında onun meziyetleri olmasa son 4'e kalamazdık. bir turnuvada yarı final yapıp sonraki turnuvaya katılamamak bilinçli bir futbol aklımızın olmadığının göstergesi. şu an bizi heyecanladıran milli gençlerimiz ise yine fatih hocanın yabancı sınırı üzerindeki planı ile varlar. ve buna rağmen milli takımın başında yer alan antrenör her yenilgi sonrası kaçacak yer bulma adına "zaten olmayan" yabancı serbestliğine eleştiri getiriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın