resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 5905
    türkiye'de, doğal olarak galatasarayımızda futbol oynayan tüm zamanların en özel futbolcusudur. gerçek bir dahidir. bunu her galatasaraylı ve dahi her fenerbahçeli bilir fakat fenerli olan kendine bile itiraf edemez. alex de souza'nın türkiye'de fenerbahçe formasıyla oynamış ve suyun karşı tarafının dandik standartlarına göre başarılı olmuş olması da hagi'mizin adı için belki de bir şanstır. alex'i sürekli komutanımızla kıyaslamaları, onun gerçek bir fenomen olduğunun gizli ispatıdır. rıdvan "şeytan" dilmen bunun herkesten önce farkında varmış, gündeme gelen gelmeyen her yabancı forvet arkası için "bi alex değil" kalıbını uydurarak bu süreci kopyalamaya çalışmıştır.

    hagi karşılaştırılacaksa ancak maradona ile kıyaslanabilir. bunun öncelikli sebebi, hagi öyle alex de souza, cassio de souza soares lincoln, wesley sneijder, sergen yalçın gibi mevki ismiyle tanımlanabilecek bir futbolcu değildi. hagi tüm sahanın ayrılmaz bir parçasıydı, saha da hagi'nin. tahtaya bakmadan satranç oynar misali top ayağındayken kimsenin düşünemediği hamlelere karar verir, bununla kalmaz uygulardı. hagi'nin bir şey denediğini göremezdiniz. o yapardı. attığı şut, çalım başarıyla sonuçlanmadığında bunun sebeplerini üstüne düşünmeksizin çözerdi, yüzünde taze ofsayta düşmüş ümit karan bakışı, köşeye atmaya çalıştığı top z sırasına gitmiş hakan şükür bakışı gibi yavan şeyler göremezdiniz.

    temmuz '96 sonunda bir gün show tv'de altyazı geçti. "galatasaray hagi'yi istanbul'a getirdi. ayrıntılar az sonra..." başında gheorghe falan yok. o hagi'yi abd '94 dünya kupasında izlemiş, futboluna aşık olmuştuk. o olduğuna inanmadım. inanamadım daha doğru. babam birkaç günlüğüne şehir dışına gittiğinden haberleri takip edemiyordu. bir süre sonra ev telefonundan yaptığımız konuşmayı tüm detaylarıyla hatırlıyorum:

    - kimseyi aldık mı oğlum ya? takım çok iyi olmadı sanki.
    - valla baba hagi'yi getirmişler.
    - barcelona'dan mı?
    - bilmiyorum ki.
    - yok ya değildir oğlum o başka bir hagi'dir. durduk yere heyecan yaptırıyorsun.
    - olabilir haberim yok. var mı ki başka hagi?
    - ben de bilmiyorum.
    - neyse.

    meğersem barcelona'daki hagi'ymiş. imza töreninde görene kadar inanmadık.

    iyi ki geldin hagi. keşke seni daha detaylı aktaracak kadar teknik bilgim olsa. ama 5 sezon izledim ya her hareketini. o da yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın