• 789
    iş yerinde 3 kere temaslı olup henüz yakalanmadığım hastalık. daha önce yaptırdığım 2 sürüntü 1 antikor testi negatif çıktı. şantiyede cuma selaları dışında ayda 1 sela ya duyardım ya duymazdım. şimdi cuma selalarından hariç haftada 3-4 sela daha duyuyorum. bu artışa covid dışında da bir açıklama getiremiyorum.

    evet öldürücülük oranı çok korkutucu değil, bizde bulaşan 5 personel de sıkıntısız atlattı bu hastalığı, ancak yaşlılar üzerinde ya da kronik sorunları olan insanlar üzerinde farklı seyir gösterebiliyor. çünkü alt taşeronlarımızdan birinin istanbuldaki bir şantiyesinde patlayan salgın patronlarına kadar bulaştı ve ortaklarından biri covid 19 nedeniyle vefat etti. zengini de öldürebiliyor yani bu hastalık. taşeronlarımızdan birinin işvereni türkiye'deki ilk hastalardandı. kayınpederini covid nedeniyle kaybetti. kendisinin hastanedeki 15 günü de acayip sıkıntılı geçmiş. en son umudu kestim, babama helallik iste herkesten ben gidiyorum falan demiştim diye anlatmıştı. 15 gün solunum zorluğu, öyle bir solunum zorluğu ki adam geceleri uyku bile uyuyamamış solunum zorluğu yüzünden. tabi hastalık şuan şiddet olarak o zamanki gibi şiddetli seyir etmiyor ama yine de covid nedneiyle ölümler mevcut. bununla birlikte hastalığı atlattıktan çok kısa süre sonra kalp krizi geçirip ölen insanlar da duyuyorum.

    açık konuşmak gerekirse benim aslında çok bir korkum yok bu hastalıkla ilgili. bünyeme güveniyorum diyelim. domuz gribi falan atlatmışlığım var. ancak eşim 6 aylık hamile. kapar da ona bulaştırırsam diye aklım çıkıyor. bir yandan düşünüyorum. 3 kere temaslıydım ama bulaşmadı. diğer insanlara nasıl bu kadar kolay bulaşabiliyor bu hastalık anlamakta bazen cidden zorlanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın