• 25
    --- alıntı ---

    yayıncı kuruluş ve süper lig kulüpleri arasında uzun süredir devam eden yayın geliri pazarlığı nihayet sona erdi.

    ligte yer alan 21 kulüp bu sezon 2.7 milyar tl’ye yakın gelir elde edecek. performans primleri de kulüplerin en çok merak ettiği konuların başında geliyordu. buna göre galip gelen kulüpler 2 milyon 250 bin tl kazanacak. beraberlik durumunda bu rakam 1 milyon 125 bin tl olacak.

    şampiyon 190 milyon lira kazanacak - 2020/21 sezonunu şampiyon tamamlayan kulüp kasasına 190 milyon liraya yakın bir para koyacak.

    lig sonuncusu olan takım ise 60 milyon lira kazanacak. bu rakamlar alacakları puanlara göre değişkenlik gösterecek. mayıs ayı itibariyle 21 kulübün kasasına toplamda 2.7 milyar liraya yakın para girecek.

    ligi zirvede bitiren takım 1'incilik ödülü olarak 40 milyon lira alırken, 2. takım performans primlerinin yanı sıra 32 milyon lirayı da kasasına koyacak.

    --- alıntı ---

    ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran gözönünde bulundurulduğunda hiçbir şeye derman olmayacak komik rakamlar. galibiyet primi, 250 bin euro'ya falan tekabül ediyor. türk lirasına göre sayılar verip, çokmuş gibi göstermek komedi olmuş. sen maaşı euro ile mi alıyorsun? hayır ben almıyorum ama futbolcular alıyor, öyle milyarlar yazdığın rakamları dokuza bölüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın