• 722
    defalarca 'acaba covid miyim' diye düşündüm. ama bu illet geldiğinde acaba diye düşündürtmüyor. ben covid oldum dedirtiyor insana.

    daha öncesinde covidden vefaat eden bir vatandaşın cenazesine katılmıştım. ilk testim negatifti. ertesi gün karantinaya alındım. karantinanın sekizinci gününde semptomlar baş gösterdi. ilk semptom boğazda yanma oldu. gece yarısı gelen boğazda yanma hissini gündüz halsizlik ve eklem ağrısı takip etti. yapılan ikinci test sonucu pozitif çıktı. ateşimin 40 derece altına düşmemesi ve eklem ağrılarımın artması neticesinde hastaneye kaldırıldım. 2 gün hastanede tedavi gördükten sonra tekrar eve döndüm. evde geçirdiğim toplam beş günde eklem ağrısı, halsizlik ve ateş ile mücadele ettim. covidin son iki gününde öksürük ve koku-tat kaybı başladı. testim negatife döndükten sonra semptomlar bir süre daha devam etti.

    corona ihmale gelecek bir konu değil. genç ya da yaşlı olmanız önemli değil. 30 yaşında, hayatından sporu eksik etmeyen birini de yatağa düşürebiliyor. rehavet felaket getirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın