resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 2866
    parti kursa ve ittifak yapsa bile cem uzan gibi %7,24 oy alamayacağından mecliste temsil edilemeyecek fenerbahçe başkanı. ittifak kurup %10 barajından kurtulsanız bile mecliste temsil edilebilmek için türkiye genelinde en azından %2 civarında oy almak lazım. %3-%5 arasındaki oy oranı da en fazla 8-10 vekil falan getiriyor. grup kurmak için gerekli 20 milletvekili sayısını karşılamaya yetmiyor.

    ülkede seçimler açısından 2007-2011 arasında yaşanan bir geçiş vardır ve o geçiş barajı aşamayacağı düşünülen partilerin aldıkları oy oranıyla ilgilidir. 2007 seçimlerimden sonra bir daha hiçbir minör parti hiçbir seçimde %2'yi geçemedi. seçmen barajı aşamayacağını düşündüğü partilere 2011'den beri oy vermiyor.

    he bunları niye yazdım? evet türkiye'de yakışıklı ve zengin olduğunuzda size karşılıksız biat edecek milyonlar bulmanız kesindir. ama seçim açısından değil. çünkü türkiye'nin seçim sosyolojisi farklı dinamikleri içeriyor. onu belirtmek istedim.*

    ali koç'a gelince, kendisi fenerbahçe'nin genç bir ünal aysal yaratma düşüncesiydi. tıpkı aykut kocaman ve ersun yanal'dan bir fatih terim, alex'den bir gheorghe hagi yaratma düşüncesi gibi. ama koç, 2,5 yıllık görev süresiyle ancak ve ancak fenerbahçe'nin adnan polat'ı olabilmiş durumdadır.

    buradan çıkarılacak sonuç:

    1) fenerbahçe, ömrünü galatasaray'ı taklit etmeye çalışarak geçiren bir camiadır.

    2) bir ünal aysal kolay yetişmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın