• 25606
    2020-2021 sezonu kadromuza ve rakiplerimizin kadrolarına bakınca orta saha rotasyonu en zayıf takım olduğumuz çok açık olan takımımız. örneğin 6 kasım 2020 gaziantep fk beşiktaş maçında beşiktaş'ın orta sahasına bakınca dorukhan-oğuzhan-atibaüçlüsünü görüyorum. bunları yedekleyen oyuncular ise josef- ljajic-mensah. fenerbahçe'nin orta saha rotasyonu ise yine çok dolu ve üst düzey en az 3-4 adam mevcut. başakşehir de öyle.

    bize bakınca, mecburiyetten 6 numaraya devrişirilen taylan antalyalı. geçen sezon mecburiyetten orta sahaya devrişilen ömer bayram, ingiltere 2. liginden kiralık gelen etobo. 4. sezonuna giren younes belhanda var. başka? başka yok. sezon başı emre kılınç 8 numara olarak denendi ve bence harika bir performans gösterirken bir anda yine kanada geçirildi. bu kıt orta sahasızlık hocanın suçu değil bizzat yönetimin halt yemesi. kaç ay şu takıma orta saha alınmadı. o ara bonservisi elinde olan orta saha kaçırıldı vs. her neyse. bundan sonra yapılması gereken şey malesef yine biraz hocaya kalıyor. bir de dua etmemiz gerek ki taylan'a ve belhanda'ya bir şey olmasın. çoğunluk gibi ben de belhanda'ya oldukça mesafeli olmakla beraber şu rotasyonda belhanda kusura bakılmasın ama toni kroos gibi kalıyor. belhanda sağlıklı ve fit olduğu sürece ilk kadroya yazılması gereken isimdir. aynı şekilde bence emre kılınç da sağ veya sol iç olarak orta saha rotasyonunda düşünülmeli.

    babel-feghouli, arda-feghouli gibi kanat ikililerinden vazgeçmeliyiz. iki kanadın da hareketsiz, ayağına top gelince oynayan, temposuz oyuncular ile forvette de falcao veya diagne ikilisinden herhangi birini düşününce takım hücumda kabızlık yaşamaya başlıyor. bu sebeple babel'in falcao olmadığında forvette yer alması kanatlardan birinde de oğulcan'a şans verilmesi gerekiyor. denemeliyiz. öyle üst düzey yetenekli, muhteşem bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ancak rize'den takip edebildiğimiz kadarıyla fuleli, ayağına top alınca basıp gidebilen, hareketli, mücadele eden bir oyuncu. şu an bizim hücumda en büyük eksikliğimiz hareketsizlik. defans arkası koşu yapacak oyuncumuz yok. oğulcan bu eksikliğimiz belki merhem olabilir. en azından sezonu kaybetmeden bu işi denememiz gerek. kerem aktürkoğlu hakkında hiçbir fikrim olmadığından onu seçenekler içinde düşünemiyorum. hoca zaten hiçbirine şans vermediği için fikirlerimiz de olamıyor.

    sakatlık olmadığı sürece en sağlam yerimiz geri dörtlümüz. beklerimiz bence canavar gibi. ikisi de sürekli bindiren tüm maç tempolu oyuncular. ancak önündekiler feghouli gibi bu beklerin işini kolaylaştırmak yerine topsuz oyunda uyuduğu sürece maçlar beklerimiz içinde x2 eforlu geçiyor. marcao-luyindama ikilisi lig standartlarında iyi bir ikili. ancak takımların geriden top çıkarırken marcao ile çıkardığımızı anlamaları çok da uzun sürmedi zaten. o süreden beri hala daha geriden top çıkarırken önde basan takımlara karşı çözüm üretemiyoruz. bunun de bence en büyük sebebi orta sahada yaşadığımız büyük sıkıntı. ömer gibi etebo gibi pas yapamayan adamlarla zaten bize karşı önde basan takım bizi rahatlıkla yenebiliyor. ömer ve etebo yalnızca sakatlıkta vs ilk 11'e girebilecek adamlar. asla şu takımın 11'inde olamazlar.

    hoca şu rotasyonu genişletmeli. 13-14 kişilik bir ekibi oynatıyor sadece ve tek yaptığı oyuncuların yerlerini sürekli değiştirmek. böyle bir çıkmazın içinde savrulup duruyoruz. neredeyse 50 maçlık bir sezondan bahsediyoruz. bu rotasyon genişlemediği sürece daha çok sakatlık çıkacak. ancak ben hocanın kafasının malesef saha içinde olduğuna inanmıyorum şu sıralar. saha içinde olduğu zaman galatasaray'ın kadrosu ne olursa olsun, bir şekilde eksik yerlere yama yapmayı oralara yeni oyuncuları yerleştirmeyi en bilen hoca. hocanın kafası saha içine gelmediği sürece bu sezon ligde tutunabilmemiz imkansız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın