• 3959
    artık ilerleyen aylarda düzenlenecek bir genel kurul ile ya farklı bir kadro ile güven tazelemesi ya da görevi başka bir yönetime devretmesi gereken yönetim.

    mustafa bey sağlık sorunları yaşayıncaya kadar büyük fedakarlıklar yaptı. dursun özbek yönetimi karşısında elini taşının altına koydu ve sorumluluk alarak başkanlığı üstlendi. özellikle florya ve riva konusundaki büyük çabası ile uefa nezdinde ffp yükü karşısında galatasaray’ın menfaatlerini koruması, kanımca kendisini iyi hatırlamak için fazlasıyla yeterli. kendisine saygısızlık edilmesi ve daha da abartarak kendi dönemini dursun özbek yönetimi ile bir tutmak ise kesinlikle kabul edilemez. bu şekilde ucuz popülizm gösterilerinden uzak durmak gerekir. hele de “ölene kadar seninleyiz hocam” diyip fatih terim yandaşlığı yapanlar, galatasaray’a hizmeti geçmiş başka bir insana hakkını vermeyerek büyük bir çelişkiye düşüyorlar.

    ancak kabul etmek gerekir ki mustafa bey’in yaşadığı ciddi sağlık sorunları sonrası maalesef yönetim içerisinde aynı özveri ve işbilirlikle galatasaray’a hizmet eden bir ekip kalmadı. abdurrahim albayrak, yönetim ile fatih terim arasında ile ilişkiyi sağlamaktan öte bir rol oynayabilecek birisi değil kesinlikle. bu noktada, iyi bir kadro kurmaması da elbette mustafa cengiz’in eksisidir.

    açıkçası ben bu sezon* başında arda transferi sonrası fatih terim’in sezon sonunu göremeyeceği tahmininde bulunmuştum. (bkz: #2942485) gidişat maalesef beni haksız çıkarmadı ve bu ihtimalin tartışıldığı bir noktaya da geldik. ancak yönetimde gördüğümüz yönetim zafiyeti karşısında bu yönde kritik bir kararı kesinlikle kendilerinin almaması ve yeni yönetimin bu konuyla ilgili tasarrufta bulunmasının sağlanması çok daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. olası bir seçime kadar ise başta fatih terim olmak üzere kimseyle anlamsız bir zıtlaşmaya gidilmeyerek kulübün menfaatlerini korumaya çalışmalılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın