resim
Ömer Bayram
Takım:Amed SK
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1984
    2020 yılı itibariyle, artık oyuncuları değerlendirirken sadece kendi özellikleri değil, dahil olmaya çalıştığı sistem ve oyun felsefesi ile değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. yani savunmaların ve sistemlerin bu kadar geliştiği bir oyunda sadece bir oyuncunun salt özellikleri ile değerlendirilmesi yanlış.

    bu bağlamda düşündüğümüzde, 2019-2020 sezonunda ömer'in ve galatasaray'ın iyi oynadığı süreçte, seri-marcao-mariano ve lemina vardı. bu oyunculardan seri ve mariano pas atmayı ve almayı iyi bilen ve takımı baskıdan çıkartabilen özellikte oyunculardı. onlarda eksik olan tempo problemini de ömer hallediyordu. ayrıca onyekuru takıma dahil olmadan önce, saracchi ile birlikte sol çizgiye koşular atarak asistler de yapıyordu. yani 2019-2020 sezonunda en büyük problemimiz olan tempo problemini çözmeye çalıştı ve elinden geldiğince bunu yaptı.

    fakat şuan da, bizim eksik olduğumuz kısım orta saha da tempodan çok, oyun kurma ve baskı anında top çıkarma. eğer 2020-2021 sezonundaki orta sahaya ömer'i de eklersek, bizim topu auta atmaktan başka çaremiz kalmıyor. ömer gibi çevre kontrolü kötü olan, pas görüş açısı çok dar olan oyuncularla bu baskıyı kıramazsın. sadece marcao'ya basıldığı takdirde topu uzun oynamak zorunda kalırsın. bence bizim şuan taylan ve etebo tempo konusunda kötü değiller. aynı şekilde emre kılınç'da öyle. bizim yapmamız gereken pivot bir orta saha kullanmak olabilir. belki de arda'yı orta'ya çekip emre'yi sola atabiliriz. fakat ömer'i bu 3'lü ile kullanmak doğru olmaz diye düşünüyorum. ayrıca hakkının yenildiğini de düşünmüyorum. hem taraftar olarak hem de kulüp olarak ömer'e sahip çıkıyoruz. fatih hoca'nın ömer'i, ömer'in de fatih hoca'yı çok sevdiğine eminim.

    aslında benim hayalimde hep 3'lü savunma ve kanatsız bir oyun var ama fatih hoca bunu çok düşünmüyor olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın