• 556
    sadece 2020/21 sezonu transfer doneminde degil, son yillarda yasadigimiz transfer sacmaliklari icin elimizi kolumuzu baglayan(yani oyle soyleniyor surekli) sebep. tabi tff'nin limit durumu da var ama hem onda bu yil bir tik rahattik guya rakiplerimize gore, hem de zaten tff'nin ipledigi yok, kafaniza gore para harcamaya devam edebiliyorsunuz bu sene icin. ha onumuzdeki sene bizim limit de sert bir dusus yiyecek, o zaman buyuk ihtimal tff ceza vermeye karar verir.

    simdi gelelim bu ffp mevzusuna. guzel, sattigimiz kadar aliyoruz, o yuzden de alamiyoruz son yillardir. ama bakalim attigimiz tas urkuttugumuz kurbagaya degiyor mu peki? yani korkumuz ne, avrupa kupalarindan men yemek, uefa'nin komple transfer yasagi getirme gibi bir yaptirimi da olabilir ama trabzonspor bile oyle bir ceza almadi mesela, bize de en fazla katilim cezasi verilirdi. elbette bu bizim kulubumuz icin buyuk bir ceza, avrupa'yi en azindan taraftar olarak onemsiyoruz. lakin gorunen o ki ne yonetimin, ne teknik heyetin, ne de futbolcularin avrupa kupalarinda bir hedefi yok. haftada 3 mac yapmak da istemiyor pasalar, zahmet oluyor. tek getirisi sampiyonlar ligi olursa alinan guzel katilim payi, o da bu yildan sonra herhangi bir turk takimina kolay kolay nasip olmayacak zaten sampiyon olunsa bile. avrupa ligi de kuluplerimize ne maddi ne de manevi olarak cekici gelmiyor zaten. yani men yesek ne kaybediyoruz, neyden mahrum kaliyoruz biz tam olarak mevcut yonetimimizin kafasiyla? yani o zaman neyden sakiniyoruz lan biz, zaten kadroyu guclendirmedigimiz icin sampiyon olamayacagiz, sampiyonlar ligine katilamayacagiz, her halukarda olumsuzluk var bu isin sonucunda(!) neden cekiyoruz tam olarak bu izdirabi anlamiyorum.

    son yillarda katildigimiz avrupa kupalari maceralarimizda da hep benzer sekilde attigimiz tas urkuttugumuz kurbagaya gelmedi, ben cildiriyorum bu duruma. diyelim ki haftaarasi avrupa maci var, takim onceki lig macinda bok gibi top oynuyor, soylenen sey "kafalar avrupa macinda tabi, konsantre olmak zor buraya". peki tamam, haftaici rezalet bir performans daha geliyor sonra, "e haftada 3 mac zor tabi, yiprandik" oluyor. hop bir de donusundeki lig macinda da gene yorgunluk, moral bozuklugu vs etkisiyle gene puan kaybi. son 3 sezondaki bu dongudeki 3 mactan istedigimiz sonucu aldigimiz mac neredeyse yok anasini satiyim. kardes, madem o kadar da dusunme lan avrupa macini, ligdekini al sen ona da raziyiz mesela. hicbir boka yaramiyor, elimize hic bir sey gecmiyor bu tavrimizi surdurunce. ffp de ayni bu kapiya cikti. kurala uyacagiz diye takimi guclendirmiyoruz, bu kadroyla da zaten katilamayacagiz avrupa kupasina, ligde ilk 5'e giremeycegiz. sportif basarisizlik sonrasi ffp'ye uyuyor olmamizin ne anlami oluyor tam olarak, uefa madalya mi verecek? ligdeki basari primini de alamamis olacagiz, avrupa kupalari katilimi da olmayacak, got gibi kalacagiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın