• 25457
    1 ekim 2020 rangers fc galatasaray maçı itibariyle geçen seneki çağ dışı futbol anlayışına dönen takım. bunun sebebi yetenekli ama durağan futbolculardan hala beklenti içinde olunmasıdır, bu futbolcularla pas oyununun oynanacağı düşüncesinden vazgeçilmemesidir.

    aynı anda isimlerini yazmaktan sıkıldığım babel-feghouli-belhanda üçlüsünün değil sahada artık aynı anda florya'da bile olmaması gerekiyor. hocanın bu adamları, zaten çok az olan piyasaları komple bitmesin diye oynattığını düşünmüştüm ilk maçlarda. ancak rangers ve kasımpaşa maçlarının kadrosunu gördüğümde geleceğe dair tüm hevesim, inancım kırıldı.

    takımın yarısı, değil ikili mücadele kazanmak, rakiple temas halindeyken ayakta duramıyor. bu yorgunlukla açıklanacak bir şey değil. doymuş, ruhsuz, mücadele etmeyen futbolcularla ve hala onların klasına güvenenlerle açıklanacak bir şey. koca 1 sene* denedik olmadı, olmayacak. geçen sene zaten iflah olmayacak bir kadro yapımız vardı ancak bu sene heyecan veren, fark yaratan oyuncularımız var ve takımın hastalıklı kısmı bu oyuncuları da düşürmeye başladı.

    bir kaç oyuncumuz dışında, düşünerek, hesaplayarak, inanarak pas atan, ver-kaça giren, araya oynayan, ters top atan, koşu atan adam var mı takımda? yok. ezbere oynuyor takım, olmayacağını bilerek 3 kişinin arasında ver-kaça giriyor ruhsuz adamlarımız, 3 kişinin arasından geçmeyeceğini bilerek ara top atmaya çalışıyor, çizgide topa basıp rakibi bekliyor. çünkü takımı ileri götürecek ne güçleri , ne konsantrasyonları ne de motivasyonları var. herkes bulunduğu pozisyon içinden bir şekilde kurtulmanın derdinde. bunun sonucu da işkence gibi futbol.

    öyle bir eşikteyiz ki, dinamik bir takım olsak arda, falcao hatta diagne'den ekstra verim alacağız bizim ligde. zaten yarım sayabileceğimiz bu adamlar da durağan futbolla iyice bitiyor hatta durağan futbolun da bir parçası oluyorlar. baskılı ve üretken oyunda, ceza sahasında gerekeni yapacak falcao veya diagne. daha fazlasına ihtiyacımız yok, çok basit dokunuşlarla toparlanacak adamlar da var kadroda. bu ligin kilit noktası çizgiye inen bekler ve kanatlar. acayip varyasyonlara gerek yok.

    kasımpaşa'yı yenmek için, rangers'a pozisyon bulabilmek için, 2 hafta sonra alanya'yı yenmek için yıldızlar karması mı olmamız gerekiyor? oğulcan, kerem, sekidika, ali yavuz gibi oyuncular kademeli olarak sisteme dahil olsa bu tip maçları kazanamayacak mıyız? gelecek vadeden oyuncular olduğu için takımda değil mi bu adamlar? galatasaray forması altında gerekli mücadeleyi verdiklerinde kasımpaşa'yı veya herhangi bir anadolu takımını yenemeyecek miyiz bunlarla? sahada yürüyen adamlardan ne kadar kötü olabilirler?

    yönetim oyuncu satıp kaynak yaratamadığı için başarısızdır, hatalıdır. yukarıda bahsettiğim eldeki gençler ve yedeklerle uzun vadede şampiyon da olamayabilirsin ama ruhsuz adamların yerine gençleri şimdi denemeyeceksen ne zaman deneyeceksin? önce bir tüm malzemeyi kullanalım sonra diyelim ki "bu adamlarla bu kadar, bu iş transfer yapmayan yönetimin suçudur tamamen". başımızdaki ffp'yi unutmayalım.

    bildiğimiz terim gençleri kullanarak hem sahada fayda alırdı hem de takıma mesaj verirdi. hoca bunu yapmıyor, yapsa da ruhsuzların çok umurunda olacağını sanmıyorum zaten. bu yüzden kestirip atılmalı artık ne pahasına olursa olsun. sahada takıma zarar verecek kazanacaklarına evde yatarak kazansınlar paralarını. o paraları bu adamlara bağlayanlar utansın.

    ilk maçlarda yüzü gülen, herkesin özlediği galatasaray gibi oynamaya başladık diyerek geçen seneye bir anlamda öz eleştiri yapan hocanın kendisi değil miydi? ne oldu bir anda aynı adamlarla aynı eski sisteme döndü aklım almıyor. bunlardan ne beklediğini anlayamıyorum. gerçekten mantığım almıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın