resim
Ömer Bayram
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sol Bek
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1975
    geçen sezonun f/p olarak en iyi oyuncusu.

    bu sene de taylan'da olan pozitif değişimi incelersek aslında oyuncu geliştirmenin önemini daha iyi kavrayabiliriz. tabii ki alt yapı eğitimi, oyuncu alışkanlıkları gibi faktörler dikkate alındığında ömer bayram'ın günden güne daha iyi olmasını, defolarını gidermesini ve değerlenmesini beklemek de haksızlık olurdu. yine de seri, lemina, n'zonzi gibi oyuncuların takım katıldığı dönemde takımdaki dinamizm eksikliğini gidermek konusunda belirli dönemlerde fark yarattığını söyleyebiliriz. geçen yılın ikinci devresine kadar da takımın en fazla katkı veren oyuncusuydu. buradaki katkı, asist, dribbling vs. gibi konuları içeriyor.

    ömer bayram bildiğim kadarıyla orijini sol açık olan bir oyuncu, türkiye'ye geldiğinde hücumda yeterince yetenekli olmamasından dolayı sol beke evrilmiş ve ülkemizdeki futbol kalitesinin vasatlığı düşünüldüğünde de kendine yer edinmiş bir oyuncu. yetenek ve kalite olarak aynı olmasalar da sol bekimiz marcelo ile benzer profilde.

    kendisini yedek sol bek olarak kadromuza katmış olmamıza rağmen, takım defansını önde kuran ve yer yer arkasında boşluk bırakan büyük takım kurgularına alışık olmadığı için çokça zorlanmış olduğunu söyleyebiliriz. özellikle 18/19 sezonunda bek oynarken rakip ceza sahasına yaptığı koşular iyi olsa da bitirememiş olmasından dolayı, novak'ın trabzonspor'da yaptığı etkiyi de yapamadı. sonraki sezon ise hazırlık döneminde bir anda orta sahada gördük kendisini. takımda dikine top süren kimse olmadığı için çok pozitif bir etki yarattı ve kötü başlanılan sezonda şans bulmaya başladı.

    duran toplarda beceriksiz bir takımken onun ortalarıyla goller bulmaya başladık, yaptığı dikine koşularla da rakibin dengesini bozmaya başlayınca günden güne faydalı olan bir oyuncuya evrildi. hatta uzun süre sonra ceza sahası dışından ilk golümüzü de o attı.

    neyse. yazının başında da belirttim, ömer bayram pozitif bir oyuncudur ama yetenekleri kısıtlıdır dolayısıyla bu yaşta ona futbol zekası aşılayamaz, yetenek pompalayamazsınız. takım hareketsizken orta sahada top alır dikine sürmeye başlar, o anda topu nereye sürmenin doğru olacağını öngöremez, kafasını kolay kolay kaldırmaz. hal böyle olunca sırtını çizgiye dayayacağı bir noktaya gider ve içeri dahi bakmadan rasgele orta açar. fatih terim ona bunu yapmamasını defalarca söylese bile yapar çünkü o adrenalin seviyesinde beyin, ayak koordinasyonu olmayınca ve baskı da hissedilince onun yeteneğinde yapabileceği en iyi şey odur.

    bu noktada şunu tartışmalısınız, elinizde bu adamın gönderilmesini sağlayacak oyuncunuz var mı? var diyen olacağını sanmıyorum. evet emre kılınç daha dengeli, daha kreatif daha akıllı bir oyuncu ama o da ömer bayram'ın dinamizmine sahip değil dolayısıyla da mecburen bol bol rotasyonda faydalanacağız bu sene. sol bekimiz iyi aslında sol kanatta da pasör ve dinamik bir oyuncu olsa bence eksikleri de nispeten daha az görülmeye başlar çünkü çoğu zaman topu sürdüğünde pas istasyonu oluşturacak kimseyi bulamıyor ve kafasını öne eğerek dümdüz koşmaya başlıyor, tabii fiziksel olarak da bence hazır değil, güçlendikçe en azından top sürüşlerini daha dengeli yapacağını düşünüyorum. kendisinin yerinde olsam antrenmanlara ek olarak bol bol slalom, uzaktan şut ve orta çalışırdım.

    zaten oyuncuların bu konudaki boşvermişliklerini anlamıyorum. örneğin oyuncu olsam takımımdaki temel sorunlara bakarım, mesela takım mı yavaş, dinamik bir oyuncuysam kendimi göstermeye çalışırım. top sürme ve şut konusunda eksikler mi var bu konuda her gün ekstra idmanlar yaparak takımın bu konudaki eksiklerini gidermede bir aday olacağımı göstermeye çalışırım. duran toplarda etkisiz miyim her gün en az yarım saat duran top idmanı yaparım. çalışmanın karşılığı eninde sonunda alınacaktır, ömer bayram da çalışarak, emek vererek, çabalayarak fark yaratabilecek bir oyuncu.

    kendisinin maaşı kur sabitlemesinden sonra da sanırım 300 bin eurolara kadar düştü, dolayısıyla ben takımda olmasında bir sorun görmüyorum, bir gün eğer her tarafı sağlam bir takımımız olursa o zaman zaten kendisine yer olmadığını düşünüp kendisi gidecektir.

    maaşının da şu anki kurda 300 bin euro bandına kadar düştüğünü düşünürsek ben ortada bir sorun göremiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın