• 2
    los angeles lakers'çığımla miami heat'imiz arasında oynanacak olan seri.

    biri bana sezon başında "heat final yapar arkadaş" dese "abi hadi ya" çekerdim açıkçası. aslında diyen de oldu* ama "abi hadi ya" çekmedim çünkü adam nba'i bilen, takip eden bi' adamdı. sözlük yazarlarımızdan olan sıkı heat'li riddle of steel, "heat iyi takım, konferansında finale yürürse şaşırma" tadında bir şeyler demişti bundan aylaaar aylar önce, (bkz: riddle of steel/#2806886). tertemiz öngörü. gerçi her ne kadar sezon öncesinde ve başında heat konusunda pek de beklenti içerisinde olmasam da bam adebayo'nun yapabildiklerini yakından takip ettikçe* heat'e karşı bi' yükselme oldu bendenizde de. sonra baktım tyler herro isimli bi' kardeşimiz var, çılgın top oynuyor falan, dedim "buralar değerlenecek usta". tabii asıl bomba yıllardır o potansiyelini bir türlü verimli bir biçimde parkeye yansıtamayan, sürekli oradan oraya sehayat eden jimmy butler'ın heat'le enzim-substrat uyumu misali ilişkiye girmesiydi. yani tamam, abimizde bir şeyler vardı falan da bu kadarı, beklentilerin çok ama çok üstünde bir iş oldu. sporun farklı dallarında farklı sporcular için benzer hikaye(ler) her daim olmuştur zaten ve olacaktır da. hatta yakınen bildiğimiz iki örnek vermem gerekirse; hidayet türkoğlu, orlanda magic'le; mehmet okur, utah jazz'le zamanında benzer kimyayı yakalayan isimlerdi. bazen oyuncu-takım olgusu öyle bir oturuyor ki birbirine, iç içe geçen aynı boyutlu legoların ayrılmaması gibi bir birliktelik doğuyor. butler bu noktada bir isim nazarımda. bu arada kimya vurgusu yapmışken belirtmek isterim; takım sporları artık iyiden iyiye "doğru kimyanın ve kurgunun", kısacası doğru kadro mühendisliğinin tezahürleri olmaya başladı. ergin ataman'ın anadolu efes'inin doğru kimyada ve kurguda, dudak bükülen isimleri*** ne seviyelere çıkardığı, bu isimlerle nasıl avrupa basketbolunun içinden geçtiği ve geçmeye devam ettiği ortada. hakeza 2019 nba finalleri sonucunda harika bir kimya örneğiyle şampiyonluğa uzanan toronto raptors'ın yapabildikleri herkesin hafızasında tazeliğini koruyor.

    "kimya, kimya ve kimya. takım kimyanız yoksa bir hiçsiniz." - dusan ivkovic

    "iyi bir takım kimyası için yetenekten vazgeçebilirsiniz. takım kimyası denen olgu, yetenek denen bireysellikten çok daha önemli bir nüanstır." - sarunas jasikevicius (fenerbahçe beko'nun başına geçmediği için çok memnunum.)

    2020 heat'i iyi bir takım kimyasının neler başarabileceğinin kanlı canlı örneğidir.

    geleyim lakers'çığıma...

    pandemi* öncesinde bir dönem net olarak küçümsendiler ve kale alınmadılar. aslında bu fikirlerde ve görüşlerde haklılık payı yok değildi zira bi' ara takım cidden sadece anthony davis'le lebron james'in ne yapabildiği ve/veya yapamadığıyla ilerliyordu. şahsen ben de "bu sene de o sene değil galiba" diye düşünmeye başlamıştım. tabii gidişat bambaşka oldu, çok da güzel oldu, çok da tatlı oldu. ^^ kobe bryant'ın tüm spor dünyasını derinden sarsan vefatının lakers'lı oyuncular için ekstra motivasyon kaynağı olduğu da bir gerçek. bu motivasyonun izlerine davis'in ve james'in batı şampiyonluğu* sonrası verdikleri demeçlerde rastlayabilirsiniz. ilaveten başta rajon rondo olmak üzere lakers'ın bazı veteranlarının playoff'larda farklı bir paralel evren modunda takıldığı da malum.

    seri başlıyor, tahminim lakers'ın seriyi 4-2 ile alacağı yönünde. yalnız heat'in oyun ve oyuncu yapısı olarak lakers'a en ters gelebilecek takımlardan biri olduğu da kesin. normal sezonda oynanan 2 karşılaşmayı da lakers kazanmıştı lakin burası playoff ve heat daha bi' aşama kaydetmiş durumda. bubble gerçeğini de göz önünde bulundurursak nefis bir seri bizleri bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın