resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 2206
    kendisiyle ilgili herkesin atladığı bir nokta var; başakşehir'den gönderilmedi ama kalması da pek istenmiyordu.

    abdullah avcı beşiktaş'ı çalıştırmadan önce defalarca büyük takımlardan tarafından istendi, en azından nabız yoklandı. bizde fatih terim'in 3. ve 4. dönemi arasında gündeme geldi, fenerbahçe'de yine vitor sonrası vs keza trabzon'da hami mandıralı dönemlerinden sonra, ersun sonrası nabız yoklandığı açık. bunlar medyada da dillendirildi, kendisi de açıkladı. hiçbirinde gitmedi.

    peki ne oldu da yıllarca 4 büyüklerden gelen tekifleri reddederek başakşehir'de devam eden abdullah avcı, 8 - 10 puandan şampiyonluk verdikten sonra 2019 yazında; mali olarak sallantıda, fikret orman'ın tartışıldığı, kadrosu zayıf beşiktaş'a gitti?

    çünkü o kadar puan farkından şampiyonluk verdikten sonra o kadrodaki oyuncularla tekrar çalışman zorlaşır. sürekli bir şüphe, sürekli bir güvensizlik hali, ilk puan kaybında yine mi olmayacak duygusu olur. abdullah avcı bunu gayet hissetmiştir ve keza yönetim - başkan tarafında da adamlar o kadar büyük hayal kırıklığına uğradılar ki hani ipler kopmasa da eskisi gibi bir ilişki olmayacaktı. kendisi de daha fazla zorlamak yerine ayrılmayı tercih etti. kontratı devam etmesine rağmen de yönetim izin verdi. 2019'dan öncesi göksel gümüşdağ sürekli ''hocamızı çok isteyen oldu ama biz bu yola beraber çıktık yollarımızı ayrımayacağız o da ayrılmayı düşünmüyor'' benzeri lafları çok ederdi. -ki 2019 ocak'ta 5 yıllık kontrat uzatmıştı. https://www.fanatik.com.tr/...sme-imzaladi-2038171 peki ocak ayında 5 yıl daha kontrat imzalayıp neden haziran ayında ayrılırsın? çünkü o puan farkından şampiyonluğu kaybetmek o kadar büyük bir travmaydı ki devam etmek her iki taraf için de zor olacaktı. anlaşarak yolları ayırdılar. ordan şampiyonluğu kaybedersen kendi babanın kulübünde bile insanlar sana inanmamaya başlar ve eski çalışma ortamını bulamazsın.

    şimdi tabi bein sports'da takımları çekip, teknik yorumlar yapınca yine millet ayılıp bayılacak. aslında futbolu çok iyi biliyor ama kabadayı değil bizim ülkemizde böyle adamlar başarılı olamaz zaten yhaaa ufff :s yorumlarını ekşi'de falan görürsünüz. yani saha dışından iki tarafın oyunlarını, hamlelerini yorumlamakla; bir takımı yönetip, karar verici olmak aynı şeyler olmadığı için, iyi yorumculukla - teknik direktörlüğün birbirinden farklı şeyler olduğunu umarım insanlar muhakeme ederler artık ya zihinsel olarak futbol kamuoyu bir gram ilerlemiyor aq
App Store'dan indirin Google Play'den alın