resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 2204
    beşiktaş'ın kendisini 7 ayda kovması, plansızlıklarının ve sabırsızlıklarının en büyük delilidir. kendisi 2019 temmuz'unun başında beşiktaş teknik direktörü olduğunda istisnasız tüm beşiktaş taraftarlarının, beşiktaşlı yorumcuların ve kendisini getiren yönetimin dilinde "yapılanma kuracağız, sabredeceğiz, bugünü değil yarınları düşünüyoruz, uzun vadede en başarılı takım olacağız." gibi söylemler vardı. bu söylemler sezon başlangıcından sadece 1 ay sonra "avcı istifa" söylemlerine döndü. 27 ekim 2019 beşiktaş galatasaray maçı ve sonrasında yakaladıkları 6 maçlık galibiyet serisi avcı'ya biraz kredi yaratsa da devamında alınan başarısız sonuçlar ocak sonunda 3.3 milyar tl net borcu olan beşiktaş'tan ekstrem bir tazminatla kovulmasına neden oldu.
    şimdi kronolojik olarak tekrar inceleyelim:

    1- başarılı diyebileceğimiz tek teknik direktörlük tecrübesinde nispi başarıyı takımını senelerce çalıştırdıktan sonra getirmiş, onda da herhangi bir kupa alamamış, 2 ay öncesinde 8 puandan şampiyonluk vermiş, ne milli takım, ne kulüp maçları düzeyinde avrupa'da en ufak bir başarı kazanamamış bir teknik direktörü, "yeniden yapılanacağız, geleceğimizi kuracağız" hedefliyle getiriyorsun.

    2- adamı 1 ay içinde istifaya davet ediyorsun, toplamda 7 ayda kovuyorsun.

    3- adama eşşek yüküyle tazminat ödüyorsun, yarım sene çalışan adam senden 2 sene boyunca para kazandı-kazanıyor-kazanacak.

    4- adam bu parayı kazanmaya devam etmek için gelen teknik direktörlük tekliflerini bile reddediyor*.

    5- en nihayetinde tazminat ödediğiniz adam yayıncı kuruluşta sizi eleştiriyor.

    avcı'yı tebrik etmek lazım, beşiktaş'ın "öykü'nün enayisi" olduğu hikayenin "erasmus muharrem"i olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın