• 195
    bu sene hariç önceki senelerde her ne kadar yine hamilton şampiyon olsa da yarış kazanan bir ferrari vardı. hatta bir iki yıl baya baya şampiyonluğu çok zorladı fakat özellikle bu motor olayı yüzünden öyle bir hale geldi ki ferrari, orta sıra takımından bile uzak bir görüntüye büründü.

    önceki senelerde rekabetçi olamayan takımların bu sene üst sıraları zorlaması büyük keyif veriyor ancak mercedes'in bu seneki dominasyonu gibi bir şeyi daha önce schumacher'in 12/13 (yanlış hatırlıyor da olabilirim) yarış kazandığı yıl dışında hatırlamıyorum.

    mercedes'in öyle bir aracı var ki rekabet etmeyi geçtim, tur yememek için mücadele ediyorsun. araçlar üçüncü sıradaki araca tur başı 1 saniye takıyor. altıncı sıradan sonraki araçlara ise tur başı 2-3 saniye fark atıyor. eğer mercedes araçları sorun yaşamiyorsa herhangi bir takımın kendilerini geçme şansı yok. yani mercedes iyiyse mercedes kazanıyor. o yüzden yarışı kazananı izlemek açıkçası bana çok tat vermiyor.

    he bu mercedes'in suçu mu? tabii ki hayır. adamlar buna arge yapmışlar, akıllı hamleler yapmislar ve durum ortada. red bull bence en yakın takım bu araca fakat onlarla da gözle görülür bir fark var.

    ferrari'ye dönecek olursak, olayın sadece motor gücü olmadigi, aerodinamik ayarların da çok büyük farklar yarattığı gerçeğini kavraması çok uzun yıllar sürdü. bunu kavradiginda ise zaten rekabet edecek motor gücü yok.

    enzo ferrari'nin bir sözü vardı; aerodinami yeterli motor gücünü üretemeyenlerin uydurduğu bir şey. buna benzer bir söz. ferrari maalesef bu treni bu sözler ışığında kaçırdı. sadece güçlü motor üreterek seneler boyu podyum yaptı, yarışlar kazandı fakat 13 yıldır şampiyon çıkartmıyor.

    bu kadar paralar harcayıp bu kadar rezalet bir otomobil üreten ferrari için yapılan kritikler varsa okumak isterim açıkçası. türkçe, ingilizce fark etmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın