• 3373
    cümlelerimi seçerek birkaç kelam edeceğim yönetim. çünkü öyle bir seviyeye geldik ki kutuplaşmaya başladık. dile getirilen yönetim hataları terimci, fatih hocamın hataları da cengizci yaptı taraftarı. öncelikli olgumuzun galatasaray olduğunu unuttuk.
    öncelikle hangi yönetim olursa olsun cebinden para verme işine oldum olası karşıyım. takım kendi gelir giderleri ile planlanmalı ve ona göre yönetilmeli.

    bu bağlamda yönetimin, ben en ince ayrıntısına kadar düşünüp ince eleyip sık dokuduğunu düşünüyorum. geleceğin çöpe atılmaması adına çok ince ayrıntılara girdiklerinden şüphem yok. ama transfer konusunda maalesef acemice davrandıkları gerçeğini değiştirmiyor bu. aslında işin bu kısmında da profesyonel bir ekip kurulup teknik heyetle değerlendirilip, alternatifleri de çıkarılarak bir transfer sürecine girmemiz gerektiğini düşünüyorum. a planı b planı c planı hepsi bu ekip tarafından yapılmalı en son aşamada maddi konular da yönetim devreye girmelidir.

    şimdi yukarıda ki durumlar da göz önüne alındığında tabi ki hataları vardır ama futboldan elini ayağını çekmiş futbolcuları da dalga geçer gibi yönetime sunuyormuş gibi veya başka sebeplerle sanki çocuğunu azarlıyormuş gibi entryler girmeyi de, çok başarılı bir süreç geçirerek geldiğinden beri ffp belasına bizi yem etmemiş bir yönetimin hak ettiğini düşünmüyorum. iyi niyetliler ve takımın bir kuruşunu bile çöpe atmayacak kadar da çalışmalar yapıyorlar. çözmeleri gereken en temel iki sorun; biri basına karşı açıklamalarında daha dikkatli olmaları, diğeri de bir an önce bir transfer komitesi kurmaları ve fatih hocamın da bir an önce forma girmesi ki geçen sene ki kadro ne bu sıralamayı ne de bu futbolu hakkediyordu. hakemi falan geçin evet etkendir ama kötü oynadığımız gerçeğini de değiştirmiyor.

    sözün özü koca çınarı içindeki görünmeyen kurtçuklar gibi yemeyi bırakalım. biraz destek olalım. şu mali yapı belki de kiralama hariç bir futbolcu almaya yeterli değil. evet futbolcu da satamıyoruz. bu konuda beceriksiz oldukları gerçeğini de değiştirmiyor. ama biraz daha sözlerimize dikkat. doğum sancılı olur, eğer ki şu anki sancımız bizi ileride çok iyi yerlere getirecekse ben bu sancıyı çekmeye razıyım. yoksa her sene yıllık göz boyamalarla belli bir yerlere gelemeyeceğiz. aksine mali yapımız şimdikinden daha da kötü olacaktır.
    son bir not: her yönetimin teknik ekibinden zor durumlarda alt yapıdan oyuncu çıkarmasını beklemesi de en doğal hakkıdır. bu konuda maalesef teknik ekibimiz de eleştiriyi sonuna kadar hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın