• 24988
    türkiye futbol ligi'nde 4-4-2 oynaması şart olan takımımız.

    bugüne kadar en azından son 25-30 yılda şampiyonluklarımızın çoğunu 4-4-2 ile kazandık. kendi sahamızda tek ön liberolu sistem zorluk derecesi düşük ligimizde bize çoğu zaman yeterli olur. sahada en az 5 adet teknik kapasitesi ve fizik gücü yüksek futbolcu olmalı ki çoğunlukla kapalı oynayan rakiplerin kilidini açarken zorlanmayalım. burada temel nokta ilerideki oyuncuların da savunmaya yardım etmesi. rakibi 4 defans ve 1 ön libero ile karşılarsak tabi ki lig sonuncusuna bile puan kaybederiz.

    2019 - 2020 futbol sezonunda öne geçip puan kaybettiğimiz çok maç var hatırlarsınız. hakemler ciddi zarar verdi o konuda çok doluyum ayrıca konuşabiliriz ancak biz de gücümüzü sonuna kadar kullanmadık. mesela 1-2 farklı önde olmamıza rağmen yediğimiz bazı gollerde savunmada az adamla yakalandık. çünkü takım savunması namına bir şey yok. halı sahada oynanan futbol maçlarında görebileceğimiz türden goller yedik maalesef. ya da savunmada kalabalık görünsek bile çoğu yalandan mücadele eden ekseriyetle de topu rakibe bırakan mücadele gücü eksik futbolcular yüzünden şampiyonluk yarışından koptuk. son 2-3 yılda 3 farklı öne geçmeden içimiz rahat izlediğimiz bir maç hatırlamıyorum.

    defans önemli ancak sadece iyi savunma oyuncularıyla savunma yapılmıyor. dünyanın en güçlü takımlarına bakarsanız defansı hücumda başlatıyor. liverpool, bayern münih gibi takımların dünya çapındaki forvetleri rakip ayırt etmeden pres yaparken belli bir sistemde takım savunmasında yer alırken yardım biz paşalar koşsun diye bekliyoruz.

    aslında teknik direktörümüz fatih terim 20-25 yıl öncesinde dünyanın en modern sisteminde takım kurup futbolcuları da ona göre seçip 2000 yılında efsanelik mertebesine ulaşmıştı. o takım gerçekten dünyada ilk 10-15 takımdan birisiydi. dev rakipler ile başa baş oynayabiliyorduk.

    türkiye süper ligi teknik kapasitesi düşük ancak mücadele gücü yüksek bir lig. öyle bir takım kurmalıyız ki tabanca gibi olmalı. her kim olursa olsun takım savunmasına yardım etmiyorsa derhal kadrodan kesilmeli. 2-0 öne geçtikten sonra 3. golü arayacak azim ve tempoda olacak, formanın kıymetini bilecek futbolculara ihtiyacımız var. scott piri'nin gelmesi beni en çok tempo açısından rahatlatıyor. geçen seneki takım yeteneklerine ihanet edercesine sahada yürüyor belki de pili bitiyordu bilmiyorum. acı yok, burası galatasaray.

    az da olsa seyircili maçlar başlayacak, umarım iç saha dış saha fark etmeden gücünü sahaya yansıtan, formayı bir kapanın bir daha kaptırmamak için canla başla mücadele ettiği bir galatasaray görürüz.

    son sözüm de taraftarlara. lütfen en ufak başarısızlıkta hemen sosyal medya üzerinden futbolculara saldırmayın. sonra başarılı olduğunda alkışlarsanız samimi gelmez, futbolcu bize olan aidiyet duygusunu da yitirir.

    inşallah süper lig 2020-2021 sezonunu hayırlısı ile şampiyon tamamlarız. yolumuz açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın