• 114
    bir iki küçük ekleme ile tutarlı hale gelecek olan savlar bütünüdür. fenerbahçeliler 1959 öncesi şampiyonlukları isterken 3 önermenin doğruluğunu savunuyorlar:

    1- başlangıçta lig şampiyonluğu sayılmayan bir turnuva sonradan lig şampiyonluğu olarak tescil edilebilir.

    2- aynı sene oynanan 2 turnuvanın 2'si de şampiyonluklara eklenebilir.

    3- lig usulü oynanmayan turnuvalar da lig şampiyonluklarına eklenebilir.

    bu 3 önermeyi birleştiren büyük fenerbahçe taraftarına kesinlikle katılıyorum ve arttırıyorum. türkiye kupası şampiyonlukları da lig şampiyonluklarına eklenmelidir, çünkü türkiye kupası da yukarıdaki 3 önermeyi sağlamaktadır.

    1- türkiye kupası başlangıçta lig şampiyonluğu statüsünde sayılmayan bir turnuva, ancak yukarıda görüldüğü üzere sonradan tescil mümkün.

    2- aynı sene hem spor toto süper lig hem de türkiye kupası oynanıyor ancak 2. önerme ile bu 2 kupanın da lig şampiyonluklarına eklenmesinin önü açık.

    3- kupa çoğunlukla eleme usulü ancak 3. önerme ile bu sıkıntı da ortadan kalkıyor.

    hatta türkiye kupası, şampiyonunun aynı zamanda lig şampiyonu sayılması hakkına, ülkenin tüm profesyonel futbol takımlarının katılabilmesi sebebiyle 1959 öncesi kazanılan milli küme ve türkiye futbol birinciliği organizasyonlarından daha fazla sahiptir.

    asla ayrıcalık istemeyen, her zaman adaletten yana olan büyük, kocaman fenerbahçe taraftarı da bu gözden kaçan ayrıntıyı okuduklarında muhakkak bana hak vereceklerdir. sonuç olarak lig şampiyonlukları:

    galatasaray-41
    fenerbahçe-34
    beşiktaş-29
    trabzonspor-15

    şeklinde güncellenecektir. galatasaray taraftarına da #hedefhem42hemde43 demek düşecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın