• 25031
    1998-2002 yılları arasında tam 3 kere şampiyonlar ligi'nde yarı final fırsatını kaçıran canım takımım.

    1- şampiyonlar ligi 1998-1999 sezonu'nda grupta son maçlar öncesi 8 puan ile lider bulunan galatasaray'a gruptan çıkması için 1 puan+rosenborg'un juventus deplasmanında kazanmaması yetecekti. nitekim juventus, rosenborg'u 2-0 mağlup etmiş, ancak galatasaray 9 aralık 1998 athletic bilbao galatasaray maçı'nı grupta iddiası kalmamış olan bilbao'ya 1-0 kaybederek üçlü averaj sonucu grup 2. olmuştu. o dönem 4 takımlı 6 grup formatıyla yapılan şampiyonlar ligi'nde, 6 grup lideri hariç çeyrek finale kalan 2 takım, 6 grup 2.si arasından en iyi 2'si oluyordu. grup 2.leri sıralamasında real madrid ve manchester united'ın ardından 3. sırada olan galatasaray ise avrupa'ya dramatik şekilde veda ediyordu. işin trajik kısmı, galatasaray'ın yerine grup lideri olan juventus, olympiakos gibi o dönemde güçlü, ancak galatasaray kadar gücünde olmayan bir takımla eşleşerek yarı finale kalmayı başardı.

    2- uefa şampiyonlar ligi 2000-2001 sezonu'nda 2. tur gruplarında son maça deportivo'nun 1 puan önünde lider giren galatasaray, son maçında psg deplasmanına; grup liderliği iddiasını sürdüren son ispanyol şampiyonu deportivo ise milan deplasmanına gidiyordu. deportivo'nun liderlik iddiasını sürdürebilmesi, 0-3'ten 4-3'e çevirerek kazandıkları 7 mart 2001 deportivo paris saint germain maçı sayesindeydi. son maça eksiklerle çıkıp 13 mart 2001 paris saint germain galatasaray maçı'nı grupta iddiasız olan psg'ye 2-0 kaybeden galatasaray, aynı gün deportivo'nun milan'dan 1 puan koparmasıyla 2. sıraya gerilemiş, çeyrek final kurasında real madrid ile eşleşmişti. galatasaray yerine grubu lider bitiren deportivo ise galatasaray'ın 1 sene önce uefa yarı finalinde elediği leeds united ile eşleşmişti. ayrıca bu eşleşmeyi geçen leeds, yarı finalde valencia ile eşleşmişti.

    3- şampiyonlar ligi 2001-2002 sezonu'nda 2. tur gruplarında barcelona, liverpool, roma 3'lüsü ile eşleşen galatasaray, ilk 5 maçından beraberlik çıkarıp 7 puanlı roma ve 6 puanlı barcelona'nın ardından 3. sıraya yerleşmişti. son maçlarda liverpool roma'yı galatasaray ise barcelona'yı ağırlayacaktı. galatasaray kazanması durumunda gruptan çıkmayı garantileyecekti. eşzamanlı oynanan maçlarda liverpool'un roma karşısında 7. dakikada öne geçmesiyle galatasaray için 19 mart 2002 galatasaray barcelona maçı'nı kazanmak, sadece gruptan çıkmak değil liderlik anlamı taşır hale gelmişti. ancak maçın başından sonuna kadar baskılı oynayan galatasaray aradığı golü bir türlü bulamamış, luis enrique'nin yarım metre ofsaytten attığı golle maçı 0-1 kaybetmiş, hem grup liderliği derken grupta sonuncu olmuş, hem de avrupa kupalarındaki 19 maçlık iç saha yenilmezlik serisinden olmuştu. bu sonuçlarla grubu lider bitiren barcelona panathinaikos ile, 2. bitiren liverpool ise bayer leverkusen ile eşleşmişti.

    sonuca bakacak olursak galatasaray, son grup maçlarındaki mağlubiyetleri yüzünden galatasaray, şampiyonlar ligi çeyrek finalinde sırayla olympiakos, leeds united ve panathinaikos eşleşmelerini kaçırmış ve hiçbir zaman şampiyonlar ligi yarı finalini görememiştir. o dönem istisnasız her takımla başa baş oynayabilecek güçte olan galatasaray'ımız için bu 3 senenin birinde şampiyonlar ligi finalin görmek, hatta kupayı müzeye götürmek işten bile değildi ancak kötü son maç performanslarımız yüzünden bu fırsatların 3'ünü de kaçırdık. günümüz itibariyle maalesef avrupa'nın zirvesiyle aramızda derin bir uçurum oluştu ve yakın zamanda bu fırsatlar elimize tekrar geçecek gibi durmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın