• 118
    olası bir marcos do nascimento teixeira marcao transferinde hemen kendini belli etmiş, biz de buradayız demiş taraftar profili. şimdi neden böyle düşünüyorum biraz ondan bahsedelim. düşünüyorum çünkü daha ortada ciddi bir adım yokken kapılar 15 milyon euro'dan açıldı ve aşağısına satılması başarısızlık atfedildi. daha neler oluyor yav demeden dakikalar içinde bu kıstas 20 milyon euro'ya çıktı ve aşağısı başarısızlık olarak nitelendirilmeye başlandı.
    ya hu arkadaşlar, size bir şey diyeyim mi? ben çok güzel football manager oynarım, anlarım bu oyundan, işten; ama hani siz böyle fuzuli fuzuli sallayıp uçuyorsunuz ya sonra bize etiket yapıştırıyorlar futbol fm'den mi öğrenilirmiş diye. futbol çok da güzel fm'den öğrenilir aslında. fm futbol bilgisini geliştirmek isteyenler için güzel bir kaynak ve rehber ama tamamen gerçek hayata indirgeyemezsiniz, indirdiğinizde böyle eleştirilere maruz kalırsınız, arada bizim gibiler de kaynar.
    şimdi tekrar gerçeklere dönelim. güzel kardeşim marcao'yu 12'ye de satsan 15'e de satsan 15 üstüne de satsan burada bir başarısızlık falan olmaz. bak tek haneye giderse o zaman beraber kaynatalım kazanı.*
    evet, yönetim transfer konusunda pek tatmin edici değil, bunda hem fikiriz; ama bazı transfer başarısızlıklarının yanında iyi yaptığı işler de var. özellikle satış konusunda ndiaye ve ozan'ı elden iyi çıkardık. 7,5 milyon euro'ya çıkış maddesi olan oyuncuyu 11'e sattılar. şimdi diyeceksin ki neden sözleşme yenilenmedi, ben de diyeceğim ki çocuğa zorla mı imzalatıyoruz sözleşmeyi? kendisi kariyer planlamasını çoktan yapmış. böyle mesnetsiz eleştirilere de gerek yok yani onu demeye çalışıyorum bazı konularda. dediğim gibi yönetimin transfer konusunda sıkıntısı aşikar ama ben iyimser yaklaşmaya çalışıyorum.
    neden 12,15 ve 15+ başarısızlık olmaz biraz da ondan bahsedeyim. öncelikle ben de isterim tabi ki ligimizin marka değeri artsın, oyuncu ihraç eden bir lig konuma gelsin, ihraç etmesinin yanında cazibe merkezi olsun, oyuncular tereddütsüz tercih etsin, ligin kalitesi ve oynanan oyundan haz alsın, tribünler çakılı olsun... ama bunların kaçını karşılıyoruz sizce? ben de isterim minimum 20 milyon euro'dan gitsin ama bunu sağlayacak doneler var mı elimizde? bunların yanında biraz da oyuncunun özeline inersek, tamam marcao genç sayılabilecek bir yaşta, potansiyelli, sol ayaklı, işlenebilir ve öğrenmeye açık bir durumda ama bu oyuncu geçen sene ne verdi? takım 6. bitirdi sezonu farkında mısınız? pandemi dönüşü sakatlığı ve takım için öneminden bahsediliyordu da ilk yarıda kendisi sahadaydı ve maalesef birçok puan kaybettik. yani öyle bir bahsediliyor ki sanki varane'ı satıyoruz haberimiz yok. ilk geldiği yarım sezonluk performans ve pandemi sonrası gösterdiği performans daha öyle kapıyı 20 milyondan açtıracak cinsten değil. şimdi diyeceksin ki benfica'da oynasa minimum 20'ydi, ben de sana diyeceğim ki yukarıda saydıklarımdan kaç tanesini sağladın da kapıyı 20'den açıyorsun. anca ozan gibi yusuf gibi mehmet zeki çelik gibi transferler artar, o zaman sen de hafiften beklentini yükseltirsin. kaldı ki tüm bunların yanında şampiyonlar ligi ve avrupa ligi maçlarında da pek iyi oynadığını söyleyemeyiz.
    artık toparlarsak saydığım gerçeklerle yüzleşmeli, tüm değişkenleri hesaba katmalı ve gerçeğin farkına varmalıyız. sonra içi boş, huzursuz ve negatif girdilerden başka bir şey çıkmıyor karşımıza.
App Store'dan indirin Google Play'den alın