resim
Abdurrahim Albayrak
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 3672
    https://twitter.com/...161872706285569?s=19

    galatasaray yönetimi'nin neden profesyonellere bırakılması gerektiğini gözler önüne seren bir açıklama yapmış. 6 saatlik çalışmayı fedakarlık gibi göstermesi bir tarafa, transfer konusunda neden bu kadar yavaş davranıldığını da kanıtlıyor bu ifadeler. bu insanların hepsinin kendi şirketlerinin olması galatasaray'a yarı zamanlı mesai ayırmalarına sebep oluyor belli ki. ali koç gibi vasıfsız olduğunuz için aile şirketinizden uzaklaştırılmış bir isim değilseniz tüm enerjinizi kulüp yönetimine ayırmanız zor.

    demek ki galatasaray'a maaşlı bir ceo ve bir futbol direktörü lazım.

    edit: albayrak'ı eleştirmişim gibi görünüyor, fakat söylemek istediğim daha açık bir ifadeyle kulüp yönetiminin tam zamanlı bir iş olması gerektiği. özel üniversite gibi düşünün, bir mütevelli heyeti var, bunun atadığı bir rektör ve akademik kurul var. tek işleri de üniversiteyi yönetmek. ben türkiye'deki kulüplerin satılmaya gerek kalmadan da bu şekilde yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. türkiye'deki kulüp yönetim modeli sıkıntılı olduğu için zaten işi gücü olan adamlar bir de galatasaray'a vakit ayırmak zorunda kalıyor gibi bir tablo var. bu noktada onları suçlayamayız tabii, sistem problemli.

    öte yandan galatasaray yöneticisi olmakla hiçbir kazanç elde etmiyorlar gibi bir görüşü hiç kabul etmiyorum. fikret orman ya da dursun özbek gibi hiç adı sanı duyulmamış insanlar kulüp yöneticiliği sayesinde meşhur oluyor, bu vesileyle diğer iş adamlarıyla görüşme, tanışma iş yapma olanağı sağlıyor. kulüplere sağladıkları kasa kolaylığı denilen şey kulüplere uzun vadeli borç olarak geri dönüyor, kuruşuna kadar ödeniyor. mesela yusuf günay galatasaray'ı kendi reklamını yapmak için kullanıyor. zaten türkiye'de pek çok yönetici, istisnalar dışında bu amaçla kulüp yöneticiliğine talip oluyor. yöneticileri tek kuruş çıkarları olmadan bütün enerjilerini kulübe ayıran fedakar şahsiyetler olarak görmek çok naif bir bakış açısı. abdürrahim albayrak'ın galatasaray sevgisinden ve iyi niyetinden şüphem yok, fakat bana kalırsa galatasaray spor kulübü yöneticiliği tam zamanlı olması gereken ciddi bir iş. aksi halde son dakikada yetişmeyen evraklar yüzünden lisansı çıkaralamayan futbolcular ya da yanlış hesaplanan ffp limitleri gibi hatalar rutinleşiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın