resim
Uğurcan Çakır
Takım:Trabzonspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 138
    hangi takıma gider bilmiyorum fakat kariyer planlama ve kendi geliştirme noktalarında dikkat etmesi gereken iki husus var. eğer bu iki hususu çözemezse büyük kaleci olamaz.

    1. si, kendisiyle alakalı. kesinlikle ayağını düzeltmesi gerekiyor. türkiye'de bizden başka kalecinin ayağını kullandıran takım yok fakat avrupa'nın büyük takımları hatta baş altı takımları, artık kalecinin de bir oyuncu olduğunu ve oyuna etki etmesi gerektiğini düşünüyor. bu yüzden kalecilerin ayağına çok fazla önem veriyorlar. şuanda trabzonspor'da buna uygun bir futbol oynamıyor. hatta sürekli uzun top atıyor. eğer ayağını geliştiremezse büyük takımlara gitmeyi unutsun. bence ayak tekniği okan koçuk'dan daha kötü.

    2. si ise planlamayla alakalı. kalecilerin en büyük handikapları, takımda en az değişen oyuncunun kaleci olması. yani bir takımda 1. kaleciyseniz bir sezon oynarsınız yok eğer 2. kaleciyseniz, neredeyse hiç oynayamazsınız. genç kalecilerin de gelişmemesinde en büyük etken oynamamasıdır. çünkü kalecilikte çok büyük tesiri olan psikolojinin oturması için kalecinin oynaması gerekir. eğer uğurcan, oynayamayacağı büyük bir takıma giderse, kariyeri biter. bence en mantıklısı, avrupa'nın orta sıra takımlarından birine gitmesi. trabzonspor daha çok para kazanmak için bunu gözardı edecektir fakat uğurcan'ın bu konuyu kesinlikle düşünmesi gerekir.

    potansiyeli olan fakat aynı zamanda geliştirmesinin gerekli olduğu özellikleri de olan kaleci.
App Store'dan indirin Google Play'den alın