• 3238
    özellikle aspor tarafından son zamanlarda "transfer yapmayı bilmiyorlar futbolculara laf söylemesinler." minvalinde saldırıya uğrayan yönetimdir. neymiş, futbolcularla doğrudan etik dışı görüşüyormuş ve protokol imzalasa da verdiği tarihte kendi sözünü tutmuyormuş ve futbolcu başka kulübe gidiyormuş.

    özellikle mert hakan yandaş transferi sonrası olanlardan sonra medya yönetimimize algı kasmaya başladı. "transferleri etik yapmayan kulüp." algısı veriliyor açıkça. yönetimimiz bu iddialara resmi siteden bir yazı ile cevap vermelidir. cevap vermediği her gün bu algı daha da yerleşecek. sessiz kalınan her gün bu algı çalışmalarında söylenenlerin doğruluğunu kabul etmek gibi oluyor.

    mert hakan yandaş'ın sözleşmesi bitmesine rağmen(bonservissiz) fb'deki sözleşmesinde sivasspor'a %5 helalleşme yüzdesi olması, bernard mensah'ın menajeri ile bjk'nin 8 ay önceye ait bir görüşmesinin olması etik mi? etiği geçtim uefa bunu soruştursa ceza verir mi vermez mi? o %5 pay şüpheli! bir de sözleşmesi bitecek oyuncu ile sözleşmesi bitmesine 6 ay kala kulübünden izin almadan görüşme hakkı var kulüplerin. 8 ay kala yok! ki mensah'ın sözleşmesi de bitmiyordu!

    ama medya galatasaray'ın nasıl etik dışı davrandığını konuşuyor tv'de. bu algılar kulübümüzün ötekileştirilmesine sebep oluyor ve anadolu kulüplerinin bize karşı ön yargı ile yaklaşmasına neden olacak. özellikle yabancı sayısı kuralı azaltılıp yerli oyuncular değerlenince bu anadolu kulüplerinden futbolcu almamız çok daha zorlaşacak.

    dün gece * "son sayfa transfer" programında nevzat dindar anadolu kulüpleri galatasaray'a futbolcu vermez minvalinde konuştu. programın sunucusu hakan ve diğer konuk volkan hemen karşı çıktı yok öyle bir şey falan diye. hakan saydı "ömer bayram, emre akbaba, taylan antalyalı..." falan diye. bu saydığı isimler de "aşırı ısrar" etmeseydi transfer edilemezdi. ömer bayram için akhisarspor'un yönetimi ile bir sorunumuz olmadığı için rahat aldık. anadolu kulüplerinden alabildiğimiz futbolcuları ya bonservissiz oldukları ya da çok anormal paralar verdik kulüplerine diye alabildik. emre akbaba meselesinde alanyaspor'un emre'yi fb'ye satmakta ısrar etmesini de unutmayalım. emre akbaba çok aşırı ısrar etti ki alabildik. vedat muriqi emre kadar ısrar edemediği için alamadık. vedat'ı istemediği yere gönderdiler.

    yönetimimiz çok geç olmadan bir şeyler yapmalı bir an önce yoksa ileride her anadolu takımıyla bir maçımızda her anadolu takımı rizespor gibi bilenecektir bize.

    yönetimimizin transfer konusundaki başarısızlığına ben de kızıyorum ama genel ekonomik yönetimi nedeniyle bunu görmezden gelebiliyorum zaman zaman; fakat bu ötekileştirilme çabalarına karşı bir şeyler yapmazlarsa bunun affedilebilir bir tarafı olmaz.

    edit:
    magdeburger ile yapılan forma sponsorluğu imza töreni basın toplantısında başkanımız mustafa cengiz, mensah transferinde teklif yapmadığımızı ve karşı taraftan görüşme taleplerinin olduğunu söyledi. yazılı belgeli şekilde varmış elimizde hepsi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın