aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Harold Kewell
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Avustralya
  • 1682
    1+1 yıllık yeni sözleşme imzalanır ve sözleşmesi sezon sonuna kadar dondurulursa ancak o zaman taraftarın florya'yı basması engellenir. kewell şuanda çok ciddi bir sakatlık geçirmektedir. daha önceden problemli olduğu ve bize kewell'ı izleme şansını doğuran (eğer bu sakatlık yaşanmamış olsaydı kewell şuan ya barcelona ya da real madrid'teydi) kasık bölgesinde bundan sonraki futbol yaşantısını etkileyecek bir sakatlık yaşıyor şuanda kewell. bu bölgeden bir operasyon geçirmesi gündemde herkesin bildiği üzere, bu da en erken nisan ayı civarı takıma dönmesini, ve form tutma süresini de hesaba katarsak sezonun ikinci yarısında faydalanamayacağı anlamına gelir. ayrıyetten müthiş bir sağlık ekibine sahip olduğumuz için kewell'i erken sahalara döndürme uğruna futbol hayatına nokta da koydurabiliriz. ama yeni sözleşme yaptığı açıklanır kendisi sağlığına tam anlamıyla kavuşana kadar sözleşmesinin dondurulup beklemeye geçildiği söylenirse o zaman daha makul bir iş yapmış oluruz.

    tüm bunların ötesinde elde kalan tek forvetin nonda olduğu gerçeği var. yönetim ve teknik heyet bu alternatifsiz bölgeyi tamamen ortadan kaldırma riskine girmek istemeye de bilir.

    hepsinin ötesinde benim kendi düşüncem nonda'nın yollanması üzerinedir. evet nonda çok güzel hizmetler vermiştir. şampiyonlukta büyük pay sahibidir. attığı goller ile takıma büyük katkı sağlamıştır. çeşitli sakatlıklar yaşamasına rağmen, herzaman toparlanmış ve birşeyler vermeye çalışmıştır. linderoth gibi (her ne kadar bu onun elinde olmasada) yattığı yerden para kazanmamıştır. ama şöyle bir gerçek var ki yaşı artık ilerlemiş, alternatifsiz olduğu halde beklenen performansı gösterememiş, ve son günlerde takıma katkıdan çok zarar verme noktasına gelmiştir. ayrıca paramı verirlerse giderim noktasında porfesyonelce yaklaşmış galatasaray ile öle duygusal bağlar geliştirmemiştir. galatasaray kendisi için vaz geçilmez değildir.

    mevzuyu bağlayacak olursak dos santos'u piyasaya çıktığı andan itibaren hepimiz takip ettik diye tahmin ediyorum. genç, hızlı, süratli, sol ayağı oldukça etkili, taraftarın gözüne hoş gelen futbolu oynayabilen (ki lincoln bu takımda bu hareketleri dolayısıyla sevildi) ve bunların ötesinde gol vuruşu yapabilen, attığını vuran ( bu özellikte gol yollarında etkili olacağının işaretidir) bir futbolcu olduğunu düşünürsek, nonda'nın takımda olmaması gol yollarında bize bir olumsuzluk getirmez. dos santos-elano-arda-caner-keita bu adamlardan oluşan herhangi bir formasyonda galatasaray çok rahat gol üretecektir. herzaman örnek verdiğimiz ve hepimizin bayılarak izlediği messi'de bir forvet oyuncusu değildir ama sezon başına 20 gol falan atmaktadır. dos santos'da bu tarz işler yapabilecek bir oyuncudur kanaatimce.

    harry kewell'la başladık dos santos ile bitirdik. sonuç olarak yönetimden beklediğim kewell'ın sözleşmesi uzatılıp ancak o zaman bir dondurulma işlemine girmesidir. aksi takdirde yollanacak kişi olarak adayım nonda'dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın