• 58
    makasın açıldığı, hatta euro abimizin (artık abi diyorum çünkü o artık sadece bir para birim değil, aile büyüğümüz) 8,70leri bulduğu şu günlerde daha da açıldığı çok doğru bir tespittir. rb leipzig ve atalanta ile kıyaslayıp bununla kendimizi eleştirmek ise çok komik. ciddi ciddi bu takımların maliyetlerinin her maçtan sonra kıyaslanmasına baya gülüyorum.

    öncelikle adamlar senin dengin değil kardeşim, sen katar öncesindeki son duraksın. seria a'da 1m euroya oynayan adam senin müteahhitlerce yönetilen futbol ligine gelirken zaten futbolu 2. plana atıp 3m euro istiyor. gidiyorsun polonya'dan scout transferi yapacaksın adam sana gelmektense almanya'nın 15. sıradaki takımına daha az bonservis daha az ücretle gitmek için ağlıyor. küme düşen stuttgart geldi senin 20 senede bir anca çıkarabildiğin, sadece 10 maç oynayan altyapı oyuncuna 11m euro bam diye vurdu gitti. bitmiş oyuncuyu getirmek için dünya para döküyorsun, bitmemiş oyuncunun da eğer ufacık azıcık bir talibi varsa seninle hiçbir işi yok, içerden yetenek alıyım desem adam gözünün içine bakıyor abi beni sal diye. avrupa kupaları, avrupa başarısı işi falan tamamen bitti artık geçin bunları. premier lig'e yükselen fulham 170m pound (pound dayımız da 9.60 bu arada) alacak, istese bu bütçenin yarısı ile senin hocanı, takmını, aşçını, malzemecini aileleriyle beraber alır götürür. sen şurda maicon'dan gelen kıçı kırık 1.43 m euro ile 2 tane merkez ortasaha almanın hesabını yapıyorsun sonra da atalanta'nın euro 8.70 iken 100m euroya kurduğu kadro ile kıyas yapıyorsun.

    leipzig ile dortmund'u, atalanta ile inter'i kıyaslayıp istediğin kadar itin g.tüne sokabilirsin ama bizimle trabzonspor'u, beşiktaş'ı falan kıyaslayabilirsin. trabzon bizim üçte birimiz bütçe ile bize göre şiir gibi top oynuyor. makasın açılması eleştirilecekse buradan yürümek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın