• 39150
    "değerli arkadaşlar. galatasaray’da transfer bitmez. 4 ağustos'ta transfer sezonu başladı ve 4 ekim'de bitecek. taraftarımız transferleri açıklayın diyor. sanki mars'a son vagon kalkıyor. yok böyle bir şey. 4 ekim'e kadar 2 ay var. dinamik bir süreç bitmez. biz liglerimiz için kurallara, yasalara uygun olarak galatasaray'ın çıkarları doğrultusunda her türlü transferi gerek satış gerekse alış anlamında yaparız. önceliğimiz galatasaray'ın sportif ve mali açıdan çıkarları. bu iki kıstas bizim için çok önemli. ahlaki boyutlar da önemli. onlara da bakıyoruz."

    "siz bir kural koyuyorsunuz. trafik ışıkları var; sarı, kırmızı ve yeşil. otobana da bir hız limiti koymuşsunuz. siz bunu kafanıza göre değiştiremezsiniz. 120 değil, 130 isteyebilirsiniz, 200 olmasını istersiniz... kırmızı ve yeşil ışığın daha kısa ya da uzun süre yanmasını isteyebilirsiniz; ama orada bir limit var. limit konmuş. ben buna istediğim gibi uymam, ben bunu aşarım, cezamı da ödemem diyemezsiniz. bu, sadece ismini zikrettiğiniz rakibimiz için değil kendimiz için de geçerli. kurallara uymazsanız, kaos ve anarşi olur. devlet olmanın ana prensibi kurallardır. kurallar manzumesi bütünüdür. biz dedik ki varsa kasımpaşa'nın maddi hatası düzeltin. fenerbahçe'nin taleplerini göz önüne alalım, gelecek yıl için düzenleyelim; ama şu anda 4 ağustos'ta transfer başlamış, oyun başlamış. oyun oynanırken bunu değiştirirseniz ne federasyonun ne konan kuralların hiçbir kıymeti harbiyesi kalmaz."

    "biz rahat değiliz. 493 milyon tl harcamamız var. yok böyle bir şey. o bizim bütçemiz. biz onun içinden 40-50 milyon tl harcayabiliriz. onu da anlamsız harcayamayız. abdurrahim ve arkadaşlarımızla sabah akşam borçsuzluk alıp lisans alabilmek için mücadele veriyoruz. futbolculara milyon euro'lar ödeyecek halimiz yok. siz hem karnım doysun hem de yemeğim eksilmesin diyeceksiniz. böyle bir dünya yok. gelecek yıl siz de bu duruma düşebilirsiniz diyorlar. doğru, düşebiliriz; ama biz cezamız neyse onu çekeriz. cürüm, yani suç, cezaya tabidir. biz bu kadar ceza yedik ben dahil, 150 gün. sayın aziz yıldırım’dan sonra rekor bende sanırım. ağzımızı açmadık. parayı cebimden ödedim. gıkım çıkmadı. neden? çünkü ceza alacağımı biliyordum. cezaya katlanmak da bir asalettir. biz gelecek yıl ceza yersek bizi allah şundan korusun; başkalarının anlaştığı futbolcuya daha fazla maddi olanak teklif edildiğinde, siz o insana 2-3 kat verip sonra da “limitless” deyip, bana ceza veremezsin, 30 milyon taraftarım var diye tehdit sallarsam beni suçlayın."

    "bizim spor kulüpleri olarak çok dikkatli olmamız gerek. yapılandırma eleştiriliyor. devlet sanki gelecek, beni yapılandıracak, sonra da el koyacak, kayyım atayacak. yok ya! 5 sene zarar etmiş firmalara kayyım atanmadığını biliyorum. biz kâr ettik, o zincirden kurtardık. rakiplerimiz dahil hiçbir kulübün zor duruma düşmesini istemem. fenerbahçe ile olan yarış daha çok gelir getirirdi. birimizin birinci diğerimizin ikinci olmasını isterdim. sporsever olarak bunu isterdim. beşiktaş da yarışın içinde olsun. trabzonspor zaten vardı. bundan neden rahatsız olayım? zevk alırım. gönül ister ki onların önünde bitireyim. bir kere rakip camiaların şunu anlaması gerekiyor. hiçbiri bizim düşmanımız değil. hepsi bizim annemiz, babamız, kardeşimiz, yakın akrabamız. biz dil, din, cins, ırk ayrımı ile takım seçmiyoruz. ben kuralları çiğnemiş isem bana ceza verin. şike yapmışsam bana ceza verin. 2 yıldır biz faaliyet raporlarını veriyoruz. 18 kulüp... ne çıkacağını biz biliyoruz. 3-5 milyon yanıldı. ben başkan olarak bunu bilmiyorsam camiamın beni sorgulaması gerek. sen nasıl başkan ve yöneticisin? ne limit çıkacağından haberin yok. ondan sonra sınır tanımayız diyorsun. sen sınır tanımayan doktor musun? sınır tanımazsak aşiret, muz cumhuriyet oluruz. haklı talepleri varsa rakiplerimizin bunun düzeltilmesini isterim. rakiplerimizin hepsi değerli, yarışın içinde olmasını isterim. seyir anlamında mertçe ve delikanlıca mücadele edilmesini isterim. bize yapılan haksızlıkları da biliyorsunuz. bizim de hatalarımız var tabii ki."

    "futbolcular önce galatasaray'a gelir. galatasaray ile anlaşamazsa 2-3 kata başka yere gider. galatasaray türkiye'de futbolun kıblesidir. önce galatasaray'a gelirler, ona bakarlar. inşallah bunu bütün dünyada yapacağız. o yüzden camianın özellikle maddi anlamda çok ciddi desteği gerek. buna ihtiyacımız var."

    "ben takım otobüsüne binmem, soyunma odasına girmem. işi ehline bırakmak gerekir. scout ekibi araştırır, teknik heyete gelir, teknik heyet bize başvurur ve oyuncuları öncelikleriyle sıralar. biz bu önceliklere mali durumumuza göre bakıp değerlendiririz. 38'e yakın futbolcu transfer ettik. arda turan olayında ne fikir değişti? onu anlattım. bana resmi olarak arda turan'dan veya teknik heyetten bir başvuru gelmedi. bir işe girerken bakarsınız önce usule uygun mu, sonra esasa geçersiniz. hukukun aslı budur. bu nedenle bana sosyal medyadan veya dolaylı olarak yapılacak bir baskıyı asla kabul etmem. yarın da kabul etmem. ya bunu alırsın ya da istifa edersin diye bir seçenek sunulsa istifa ederim. ben galatasarayım. belli bir kültürüm var. emrivaki ve metazoriye gelmememiz lazım. sevgili teknik direktörümüz fatih hocamız, resmi olarak arda turan'ı bizden istedi. budur. evet, biz de tamam görüşün dedik. arda sağ olsun, boş mukaveleye imza atarım dedi. biz de fırsatı değerlendirdik ve en küçük şekli verdik. orada bir incelik var. arda büyük bir incelik yaptı. bazı futbolcular bizi çok yordu. dört futbolcu... diğer 30'u aşkın futbolcu sağ olsun feragatname imzaladı. dördü imzalamadı. canları sağ olsun. hukuk içinde onlarla da görüşeceğiz. arda'nın davranışı bu anlamda çok kaliteli. örnek bir sporcu. para mühim değil. paranın bozduğunu parayla tamir edersiniz. tanrı bizi itibardan, onur ve şereften yoksun kılmasın. biz buna galatasaray olarak çok dikkat ediyoruz. arda kardeşimiz, müthiş hizmetler verecektir. ben ona çok inanıyorum ve güveniyorum. bize çok büyük hizmetler verecek."

    "lemina kardeşimiz bize hizmet verdi. biz teknik ekibe bakarız. teknik ekibimizin planları arasında kendisi yok bildiğim kadarıyla. seri'yi düşünüyoruz. falcao da devam edecek. falcao indirim yapan futbolcular arasında."

    mustafa cengiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın