resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:-
Yaş:49
Uyruk:Türkiye
  • 495
    bahsedilen dönemde başlıca alınan futbolcular;

    belhanda, feg, maicon, fernando, mariano, ndiaye, denayer (kiralık), lato ve devre arası nagatomo.

    belhanda'ya 8, feg'e 4,75, ndiayeye 7,5, mariano'ya 4, gomise 2.5, fernandoya 3,3, maicon'a 7, latoya da 400k para sayılmış.

    maaş yükü fazla olan sneijder takımdan ayrılmış, bruma da 15 milyon euroya gitmiş. yaklaşık 44 milyon euro bonservislere sayılmış, 15 milyon euro da gelir elde edilmiş. 29 milyon euro bütçe açık vermiş. bu oyuncuların hepsinden verim sağlanmış, 2 sene üstüste şampiyonlukta katkı sağlamışlar. şampiyonlar ligi geliri, yayın hakları, şampiyonluk primi falan es geçiyorum. devre arasında ndiaye 16 milyona gitmiş, gomis sezon sonu 6ya satılmış, fernando bu sezon 4.5 milyona transfer olmuş, maicon kiralık gitme ve şimdiki bonservisiyle birlikte 3.2 milyon euroluk bir girdi sağlamış. belhandaya yaklaşık 10 milyon euroluk teklif gelmesine rağmen satılmadığını biliyoruz. keza sofyana da teklifler vardı ama takımda kaldılar. üstelik bu dönem satılacaklar listesinde ön sıradalar. transfer olmasalar bile şu an gelirlerle giderler kafa kafaya. üstelik az önce bahsettiğim gibi şampiyonluk gelirleri ve şampiyonlar ligi gelirleri var. bu başarılar bu futbolcularla kazanıldı genel olarak. messi gelip oynamadı bizde.

    verilen yıllık ücretin fazlalığı konusunda sonuna kadar haklılık payı var ama o dönem tek atımlık bir kurşunumuz vardı. o sezon bu paraları harcamasaydık bir sonraki sezon bunu yapma şansımız olmayacaktı. hatta az kalsın avrupa kupalarına katılamıyorduk, zar zor ikna oldu uefa. acele edinilen ve tek atımlık kurşunun olduğu bir dönemde böyle panik transferler ya da abartı fiyatlar normaldir. yine de başarılı olunmuş, tüm futbolculardan verim alınmış. bunun benzerini geçen sezon fenerbahçe yaptı. üstelik kağıt üzerinde daha gösterişli futbolcuları almışlardı. ayew, slimani, benzia gibi ama bir ara küme düşmemek için nerdeyse armalarını değiştireceklerdi tanınmamak için. hala ellerinde reyes, frey gibi nerde olduklarını bilmedikleri çöpler mevcut o dönem alınan. bizde ise durum farklı. yıllık ücretleri biraz düşük olsa 10 milyon girdi elde edebilirsin satamıyoruz diye ağladığın belhanda ve feghouli'den. evet verilen yıllık ücretler, bonuslar falan intihar şu dönem ama o dönem için değildi. zaten geri dönüşü sağlandı. bütçe artıya geçti. şu an ffp kurallarına harfi harfine uyuyorsak bu futbolcuların başarıları ve getirileri yüzünden. öyle yıllık ücretleri eleştirmekle olmuyor işler sadece.

    ben kendisini başarılı buluyorum. o kısa dönemde gerçekten bizim yapımıza uygun ve başarıya ulaşmamızı sağlayan bir kadro oluşturmuş. hemen hemen aynı parayı harcayan fenerbahçenin durumu ortada. ezbere konuşmamak lazım bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın