• 185
    türkiyede sıradışı biçimde tekrardan küllerinden doğan organizasyon. 2000'lerin başlarına doğru türk televizyonlarında yayınlamaya başlaması ile belli bir kitle'nin büyük ilgisini çekmesiyle 2005 yılında ilk yarış yapıldı. yarışlara ev sahipliği yaptığımız ilk 3 yıl seyirci oranları güzeldi fakat 2008 yılı ile birlikte fia türkiyeyi takvimde avrupa yarış dönemi olan temmuz-ağustos ayları yerine asyadan-avrupaya doğru geçiş dönemi mayıs ayına almasıyla seyirci oranları inanılmaz düştü. yarış takviminde zamanlama değişmeyincede ekonmik krizlerin etkisi ile 2011'de takvimden türkiye gp çıktı.

    o dönem f1 maalesef muhalefetinde yarışlara harcanan parayı eleştirmesiyle türk insanına kendisini sevdiremedi. tüm bunların üzerine 2012 yılında saran medya herkesin burun kıvırdığı f1 yayın haklarını alarak, açık kanalda bile izlenmeyen organizasyonu ilk defa paralı olarak yayınlamaya başladı. nasıl olduysa yeni nesil formula 1'e ilgi duydu ve son bir kaç senedir formula 1'e ev sahipliği yaptığımız dönemden bile daha fazla izlenir oldu.

    bana göre en önemli etken formula 1 yönetiminin tabularını kırarak codamaster ile bir pyun çıkarması etkili oldu. bu oyunu oynayan çocuklar f1'i merak ettiler ve ilgi duymaya başladılar. asıl patlama yapmasını sağlayansa liberty media ortaklığı sonrası f1 yönetiminde tüm tabular kaldırıldı. artık formula 1'in kendine ait bir youtube sayfası var ve bizim yayıncı kuruluşumuz(beinsport) gibi başkalarının f1 yarışından aldıkları görünütüyü telif hakkı diyerek kaldırmıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın