• 47
    2014 senesinde türk telekom ile olan anlaşmamız bittikten sonra hep bir muallakta olan, sezon başladıktan sonra gelen, tek veya iki sezonluk anlaşmalara konu olmuş reklam türü.

    14/15 - huawei
    15/16 - dumankaya
    16/17 - nef
    17/18 - nef
    18/19 - nef
    19/20 - terra pizza

    sponsorlarımız genelde sezon başladıktan sonra belli olduğu için forma tanıtımlarımız ve satılan formalarda reklam bulunmuyor. birçok taraftar reklamsız forma seviyor, fakat reklamlı seven kitle de az değil. ben bir formasever olarak tanıtımın reklamsız olarak yapılmasını sevmiyorum. reklam formaya çok ayrı bir hava katıyor. kulüp senelerdir bomboş formayı tanıtıyor ve ardından 1-2 ay bekletiyor. futbolcuların giydiğine en yakın olması için haliyle sezon ortasını beklemek durumuna kalıyorsunuz forma alabilmek için.

    bir başka konu ise bence sponsorlara bir bakımdan adil de davranmıyoruz, resmi sosyal medya sayfalarından mesela sponsorsuz formayla tanıtım yapmak, avrupa maçında sponsor turkish airlines olmasına rağmen kadro tanıtımını terra pizza'yla yapmak gibi. 19/20 sezonunda ilk maçımızda reklamsız, ikinci maçta da terra pizza, pizza pizza yazısıyla oynamıştık. ardından alttaki pizza pizza yazısı kaldırılmıştı. 34. hafta kadro tanıtımında birkaç oyuncumuz hala alttaki pizza pizza yazısıyla tanıtılmıştı. bunlar belki çok ince detaylar, ama 2020 senesindeki marketing bu işlere baksın isterim.
    adem büyük brugge'ye gol atınca instagram'da turkish airlines reklamlı formayla versin isterim.

    entry'yi yazma sebebim aslında 20/21 sezonu. yeni formalar 27 temmuz 2020 tarihinde tanıtıldı. öğle vakti geldi tanıtım videosu. akşama doğru da sixt ve magdeburger sigorta ile sponsorluk anlaşması belli oldu. çat kapı gelmedi bu firmalar herhalde. formaların tanıtımını sixt reklamıyla yapabilirdik diye düşünüyorum. hadi o herhangi sebepten dolayı olmadı diyelim.
    28 temmuz 2020 tarihinde sosyal medya hesaplarından 'günaydın galatasaray ailesi' temalı günlük paylaşımında kulüp muslera ve akbaba'nın yeni formalı görüntülerini paylaştı. bir gün önde açıkladığımız göğüs sponsorumuz bu formaların göğüsünde yok.
    bunu birisi sizin ananıza bacınıza yapsa hoşunuza gider mi? sixt'in de gitmez işte...
App Store'dan indirin Google Play'den alın