resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 3739
    kendisine ilk teklifimizi kutlu doğum haftasına yakışır bir derbi olmasını ümit ediyorum diye açıklama yapan ve sözleşmesi bitmek üzere olan hakan şükür'ün kalemini kırdığımız 2008 yazında adnan polat yapmıştı. ancak toulouse'un bugünkü hayvan gibi artan piyasaya rağmen hala en yüksek bonservis ödediği oyunculardan biri olan elmander'i o günün şartlarında bonservis ödeyip almamız imkansız gibiydi. https://www.transfermarkt.com.tr/...errekorde/verein/415 elmander bizim yaptığımız teklifden 1-2 ay sonra 13 milyon euroya yakın bir bedelle bolton'ın yolunu tutmuş biz de bonservisi bütçemize daha uygun olan milan baros'u almıştık.

    elmander'in bolton'daki sözleşmesinin son yılında bolton bir alt lige doğru yol almış, adnan polat da daha önce teklif yapıp maliyetinden dolayı alamadığı elmander ile yeniden görüşmüş ve sözleşme sonu transfer için kendisiyle söz keserek ön protokol imzalamıştı. ancak daha sonra bu ibrasızlık ve seçim olayı çıkınca elmander'ine yine kavuşamadı. deyimi yerindeyse sıfırdan kadro kuracak olan yeni yönetim de bu ön protokolü tanımıyoruz, seni transfer etmeyeceğiz muhabbetlerine hiç girmedi. çünkü girselerdi bunun parasal bir bağlayıcılığı olacaktı. zaten az bir bütçeyle sıfırdan kadro kuruyorsun bedelsiz, uygun bir maaşla gelen, zalatan'ın milli takımdan partneri ve premier ligde oynayan bir adama neden olmaz diyesin ki? sözün özü önceki yönetimin yaptığı protokole uydular ve elmander kadromuza kakıldı. hatta adnan polat sonrasında bir kaç yerde de söyledi elmander ve selçuk inan'ı ben almıştım diye.

    kendisinin transferi ne fatih hoca'nın ne bülent tulun'un ne de ünal aysal'ın tasarrufu ile gerçekleşmiş bir transfer değildi. zaten o sene melo'ya 5, riera'ya 3 milyon euro bağlayan adamlar kendisine 1.8 milyon euro istiyorum dediğinde sen hasta mısın gel şunu 2.5 yapalım derlerdi.

    özet geçecek olursak yaşı yetmeyen yazarlar pek hatırlamazlar ama kendisi eski başkanlarımızdan adnan polat'ın hiç bir zaman kavuşamadığı uzatmalı aşkıydı. transferinin ne tulun'la ne aysal'la ne de fatih hoca ile uzaktan yakından alakası yoktu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın