resim
Leonardo Neoren Franco
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Arjantin
  • 451
    kendimce şöyle bir tespitte bulundum, açıklayayım..

    şimdi ispanya ligini ben bir futbolsever olarak yakından takip ediyorum. ingiltere premier ligi ile de aynı seviyede olup olmadığı tartışmaları oluyor ara sıra. fakat bu ligde, diğer tüm liglerden daha fazla gol atıldığı aşikar bir durum. bu da seyir zevkini üst seviyelere çekiyor.

    gelelim benim saptadığım şeye. geçen sene leo franco atletico madrid forması giyerken takımı 38 maçta 80 gol atıp 57 gol yiyor. 38 maçın 38'inde de leo franco kaleyi koruyor. bir maçta ortalama 1,5 gol yiyor yani. bunun iki nedeni olabilir: birincisi atletico madrid'in hücum futboluna yatkın olması, ikincisi leo franco'nun kötü kaleci olması. ben ikinci ihtimalin doğru olmadığını düşünüyorum. çünkü atletico, la liga'da halen bol gol yemeye devam ediyor.

    durumu toparlarsak.. galatasaray'ın da savunmada ne kadar problem yaşadığını hepimiz biliyoruz. ama bununla birlikte ligin de en çok gol atan takımı. ben burada tüm suçun kendisinde olmadığını düşünüyorum. sürekli değişen bir geri dörtlüyle oynamanın sıkıntı verebileceği gibi, bu dörtlülerin de birbirleriyle fazla maç oynamamaları elbetteki dezavantaj yaratır. bu da bir kaleci için büyük bir problem olsa gerek.

    her kaleci gibi o da hatalı goller yiyebilir, bunu normal karşılamamız gerekiyor bence. ama bana sorarsanız o kalede leo franco değil, ufuk ceylan'ın olması hem türk futbolu için hem de galatasaray için gerekliymiş gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın