• 764
    şampiyonluk yarışında 30. haftada sivasspor ve galatasaray kayıplara devam etti ve son 4 hafta şampiyonluk yolunda başakşehir ve trabzonspor yalnız kaldı.
    küme düşme hattı ise tam bir yangın yeri hala. kalan 4 haftada hem kendi aralarında oynayacaklar, hem de şampiyonluk iddiası sürdüren takımlarla. çok heyecanlı bir finale şahitlik edeceğiz.

    öncelikle puan tablosuna bakacak olursak bu hafta da 16. sıraya en fazla 3 puan farkı olan takımları aldım. diğerleri bu saatten sonra tehlikeye düşmezler diye düşünüyorum. 11. sıradaki kasımpaşa son haftalardaki formuyla kendini kurtardı diyebiliriz. düşme hattının 7 puan önünde.

    ankaragücü 25 puanla lig sonuncusu 30 hafta sonrasında. tarihte 30 hafta sonucunda en iyi lig sonuncusu üç sezonda 26 puanlı takımlar olmuş. ankaragücü bu rekordan 1 puan geride. 19/20 sezonunda lider ve sonuncunun arasında 38 puan fark var. tarihte en düşük fark 18/19 sezonundaki 37 puan olmuş. ligimiz bu bakımdan çok çekişmeli geçiyor.

    12. denizlispor 32
    13. gençlerbirliği 32
    14. kayserispor 31
    15. konyaspor 30
    16. yeni malatyaspor 29
    17. çaykur rizespor 29
    18. ankaragücü 25

    bu takımların aralarında ve şampiyonluk iddiası bulunan takımlarla olan maçları şunlar. küme düşme potasında olan takımları gbkz ile işaretledim, karşı karşıya olanları daha kolay sezebilmek için:

    31. hafta:
    başakşehir - denizlispor
    çaykur rizespor - kayserispor

    32. hafta:
    konyaspor - başakşehir
    denizlispor - trabzonspor

    33. hafta:
    çaykur rizespor - yeni malatyaspor
    trabzonspor - konyaspor
    başakşehir - kayserispor

    34. hafta:
    denizlispor - ankaragücü
    kayserispor - trabzonspor

    notlar:

    küme düşme hattı:
    18. ankaragücü:
    ankaragücü geçtiğimiz hafta dediğim gibi arka arkaya şampiyonluk adaylarıyla çok çetin mücadeleler verdi. hem cezalı oyuncuları da vardı, hem de çok yoruldular. nitekim alanya karşısında pek varlık gösteremediler ve puan tablosunda çıkması çok zor bir yere girdiler.
    bundan sonraki haftalarda bizi ağırlayacaklar ve son hafta küme düşme adaylarından olan denizli deplasmanına gidecekler. tabi denizli 34. haftaya kadar hala potada kalır mı, bilemiyoruz. ben ankaragücü'ne pek şans vermiyorum.

    17. çaykur rizespor:
    küme düşesice çaykur rizespor son dakika golüyle bir başka küme düşme adayı olan konyaspor'a yenildi. benim veya bizim açımızdan bu haftanın tek güzel olayı bu oldu. sinerjimizle bu lanet kulübü ligden göndereceğiz allah'ın izniyle.
    kalan 4 maçın 2'sini küme düşme tehlikesi yaşayan takımlarla oynayacak. keşke puan vermeseydik, şu an ankaragücü'nün 1 puan üstünde olacaklardı. yine de inşallah düşerler. diğer takımlar da canla başla sarılacaklardır zira. küme düşmelerini cani gönülden diliyorum.

    16. yeni malatyaspor:
    sezonun ikinci yarısında en az puan toplayan takım olan yeni malatyaspor herhalde lig bir 5-6 hafta daha uzun sürse küme düşecek gibi duruyor. bu hafta bir başka küme düşme adayı olan gençlerbirliği ile berabere kalıp biraz da olsa nefes alabildiler. fakat tehlike henüz geçmiş değil çünkü her hafta aşağıda puanlar dağıtılıyor.
    kalan maçları arasında küme düşesice çaykur rizespor maçı bulunuyor. sivasspor maçı haftalar önce zor maç gibi görünse de artık pek de stresli geçeceğini düşünmüyorum.

    15. konyaspor:
    konyaspor bu hafta en güzel olan işi yaparak küme düşesice çaykur rizespor'u son dakika penaltısıyla küme düşme hattına gönderdi. bunu yaparken kendisini de o hattan çıkarmayı başardı.
    fakat zor bir fikstür onları bekliyor. 2 şampiyonluk adayıyla kapışacaklar son 4 haftada. başakşehir ve trabzonspor.
    hem kendi akibetleri, hem de şampiyonluğu belirleyecek konumdalar şu an.

    14. kayserispor:
    kayserispor çok güzel bir seri yakalayıp ligin dibinden kurtuldu. ek olarak avrupa kupaları uğrunda çekiştiğimiz beşiktaş ve sivasspor'a da çelme taktı. fakat hala en zor fikstürlerden biri kayserispor'un. 2 tane şampiyonluk adayıyla karşılaşıp, 1 tane de küme düşme adayıyla oynayacaklar. corona sonrası kayserispor'un kalması mucize olur demiştim. olacak gibi. rize'yi de yenerse çok sempatik bir takım olacak. ligin son iki haftasında da şampiyonu belirleyebilirler. ligde kalacaklarını düşünüyorum.

    13. gençlerbirliği:
    gençlerbirliği iki haftadır diğer küme düşme adaylarına karşı kaybedip kendini bataklığa düşürdü ve bu hafta malatya'yla berabere kalarak biraz olsun nefes aldı. küme düşme hattının en olmasa da olur takımı şu an. fikstürleri de pek zor görünmüyor. ne şampiyonluk adayı, ne de küme düşme adayı var kalan maçlar arasında.

    12. denizlispor:
    denizlispor geçen hafta rize'yi yenemedi malesef. bu hafta da antep'i rahatlattı. teknik direktör gitti. şimdi önlerinde şampiyonluk adayları başakşehir ve trabzonspor ile olan maçları var. buradan ekmek çıkmazsa kendilerini puan tablosunun dibinde görebilirler birden bire. zira rakipleri hep karşı karşıya gelecek ve puanlar dağıtılacak.
    son hafta ise ankaragücü ile karşılaşacaklar. o maçta iddia kalırsa iki taraf için çok çetin geçebilir.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    şampiyonluk adayları:
    1. başakşehir: 63
    kalan 4 maçın 3'ünü küme düşme potasında olan takımlarla oynayacak. zor bir fikstür. şampiyonluk için tüm maçlarını kazanmaları lazım. trabzonspor enselerinde.

    2. trabzonspor: 61
    trabzonspor kalan 4 maçın 3'ümü küme düşme potasında olan takımlarla oynayacak. bu da zor bir fikstür. onlar da şampiyonluk için tüm maçlarını kazanıp, başakşehir'in bir yerde takılmasını beklemeleri lazım.

    iki takım da konyaspor, denizlispor ve kayserispor'la oynayacak. hem şampiyon belirlenecek, hem de kümede kalanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın