• 65
    iç sahada kaybedilen fenerbahçe derbileri galatasaray için en hayırlı mağlubiyetlerdir. kaybedilen 3 puanın telafisi gelecek sezon elde edilecek şampiyonukla telafi ediliyor. son dönemde temelini attığımız ve şampiyonluklar getiren kadrolar 3 fenerbahçe mağlubiyeti ile oluşturuldu.

    19 mayıs 2007 galatasaray fenerbahçe maçı
    bu maçta ciddi olaylar çıktı ve ertesi sezon 5 maç seyircisiz oynama cezası aldık. sezon sonu gerets'in yerine alman açlıştırıcı kalli geldi ve kadro neredeyse baştan aşağıya değişti. böylece 2007-2008 sezonu şampiyonluğu kazanıldı.

    18 mart 2011 galatasaray fenerbahçe maçı
    herhalde en hayırlı mağlubiyettir. yeni stadta ilk mağlubiyetin fenerbahçe tarafından alınması sonrası başkan bile koltuğundan oldu. ertesi sezon çok güçlü bir yönetim kadrosu ile birlikte takımın başına kulüp efsanesi fatih terim getirildi. yeni yönetim, yeni hoca hatta yeni stad ile yepyeni bir galatasaray çıktı ve ertesi yıl kadıköyde şampiyonluk kazanıldı. bu kadronun temeliyle 3 şampiyonluk, avrupada başarılar geldi.

    23 nisan 2017 galatasaray fenerbahçe maçı
    bir önceki mağlubiyette temelleri oluşturulan kadronun infazı diyebiliriz. bu mağlubiyet sonrası yönetim'e ve teknik direktör gitti diyemeyiz ama takım içinde çeteye bürünen oyuncular başta sneijder olmak üzere takımdan gönderildi. takım kaptanlığı dolaylı yoldan yeniçerileşen selçuk'tan alındı. yepyeni bir takım kuruldu tabii sonrasında tekrar fatih terim başa geldi ve yönetim değişti. böylece arka arkaya 2 şampiyonluk daha kazanıldı.

    eğer bu maç kazanılsa sabri, sneijder, semih kaya gibi isimler hala kulüpte kalacaklar, selçuk yine ilk 11'in değişilmezi genç stoperler ahmet çalık ve serdar aziz tandemi oluşturacaktı. 2017-18 sezonunda belki beşiktaş üst üste 3.şampiyonluğunu kazanacaktı yada aykut kocaman yönetiminde fenerbahçe 4.yıldızı takıp şampiyonluk sayısını eşitleyecekti. kesin olan bir şey var ki o gün derbi kazanılsa, 2017-18 şampiyonu olamayacaktık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın