• 37
    2019-20 sezonunda herkesin doğal olarak mutlak favori gördüğü, geleni geçeni yenen anadolu efes'i yenmeyi başaran* ve ergin ataman'ın oyuncularına belki de en ters gelen takım.

    ciddi şekilde türkiye'ye efes tarafından bir euroleague getirilecekse bunun şu an önündeki en büyük engel cska moscow'dur. yani barcelona'yı, real madrid'i ya da diğer takımları bir şekilde elemeyi başarıyor bizim türk takımları ama cska moskova'nın play-off'ları müthiş baskın oynaması nedeniyle şampiyonluk hayallerine veda ediyorlar.*

    o nedenle anadolu efes, bu yıl covid-19 araya girmese kesin euroleague şampiyonu olurdu diyemiyorum. yani %100 alır diyemiyordum. %90 şans veriyordum. bunun nedeni de benim için sadece ve sadece cska moskova'nın varlığı idi. dediğim gibi, adamları final four aşamasında yenmek gerçekten çok çok zor bir iş.

    ama belki de bu sezon için yanılıyorum. çünkü cska'nın şampiyonluk yarışı içinde olduğu halde euroleague'in iptal edilmesini ısrarla isteyen takımlar arasında olduğu iddia ediliyordu. gerçi başkan andrei vatutin bunu kesin olarak yalanlamış. ama hatırlayın, euroleague yönetimi'nin karar toplantısı öncesi, efes, barca ve real'in devam, özellikle fenerbahçe'nin ve cska'nın başını çektiği grubun ise kesinlikle iptal yönünde oy kullanacakları yazılıp çizilmişti. fenerbahçe'yi anlıyorum. kadıköy'de yenilmeme serisinin kaybı, eldeki son avuntu basketbolun da avuçlarından kayması, onları bitme ve gerçeklerin acı yüzüyle tanışma noktasına getirirken, covid'i bahane ederek hem efes'in önünü kesmeyi, hem de kendi başarısızlıklarının üzerine şal örtmeyi hedeflediler ve efes'in önü kesildi.

    ve işte eğer euroleague 2020-21 sezonunda efes pilsen başarılı olmak istiyorsa, cska moskova kadrosunda kan kaybı yaşamalı diye düşünüyordum. yalnız bu aralar, tüm amatör branş sporlarının sonlandırılmış olması, futbolun geri dönüşüyle eksenimi biraz futbola kaydırmam ve günlük hayatımın yoğun geçmesi nedeniyle basketbolda olup bitenleri pek takip edememiştim.

    dün şöyle bir neler olup bittiğini incelediğimde, baş antrenör dimitris itoudis'in ve birleşik amerikalı oyun kurucusu mike james’in takımda kalacakları açıklanmış. özellikle bu sezon çok iyi bir sezon geçiren mike'ın takımda kalıyor olması güçlerini koruma yönünde attıkları büyük ve önemli bir adım.

    34'lük pivotları kyle hines’ı gönderip uzun rotasyonunda oluşan boşluğu 25'lik nikola milutinov ile doldurmaları da yine doğru bir taze kan aşısı olarak değerlendirilebilir.

    fakat 14 yıllık uzunları andrey vorontsevich'un da dün itibariyle takımdan kesin olarak ayrılmasıyla o noktaya da bir transfer yapmaları gerekir hale geldi. ben buraya da 25-26'lık bir uzun transfer edeceklerini düşünüyorum.

    şimdiden bir şey söylemek zor. ama gelecek sezon euroleague'de yine başat takımlardan biri olmaya ve şampiyonluk iddiasını sürdürmeye devam edecek cska. hamleleri bu doğrultuda ve iyi şekilde yönetiliyorlar. bu da doğal olarak sportif başarı olarak hanelerine yazılıyor, yani yol, su, elektrik olarak geri dönüyor onlara.

    edit: sevgili ocgunsson, andrei vatutin'in cska'nın iptal yönünde oy kullanmadıklarını açıkladığını belirtti ve entry güncellendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın