• 1
    https://twitter.com/.../1278024208182849538

    "organize ve profesyonelce başlayıp, zorlu geçen bir sezonu, adalet arayarak bitiriyoruz. hakkımızda hayırlısı..." içerikli tweettir.

    bu tweeti analiz etmek temmuz 2020 itibarı ile önem arz etmektedir. sözlük formatınca görülemese de, "zorlu" ve "adalet" sözcükleri büyük harfle yazılmıştır.

    "zorlu" sözcüğünün neye işaret ettiği daha önceden fatih hoca'nın 24 aralık 2019 fatih terim'in tweeti'inde de belirttiği üzere çoğumuzun malumudur; zorlu'da ligi dizayn mı ettiniz başlıklı erman toroğlu yazısı okunarak gerekli çıkarımlar yapılabilir. bu noktadan hareketle cümlenin ilk kısmında belirtilen "organize ve profesyonel başlayan" sürecin -ki bu süreç zaman içinde "organize ancak amatör" bir seviyeden bugünkü mutlak haline gelebildi- neye işaret ettiği kabaca anlaşılabiliyordu.

    peki "adalet" sözcüğünün büyük harflerle vurgulanması sadece kelimenin temel anlamıyla mı anlaşılmalıdır? bence bu ifade organize ve profesyonel bir kötülük'ün son kertede geldiği aşamayı tamamlayıcı niteliktedir. buna göre; zamanında ülkede eksikliği en fazla hissedilen iki değeri canlandırmayı direkt olarak ismiyle müsemma şekilde hedeflemiş (en azından ortaya çıktığı vakit öyle bir görüntü vermiş) ülkenin en güçlü siyasi oluşumunun, sivil toplumun genelinin en çok ilgi duyduğu spora* müdahil olma çabasına vurgu yapmaktadır. zira bu siyasi oluşum, sivil toplumun her alanına dahil olma motivasyonu içindeyken, vadettikleri iki esas şeyden birini kısmen ve belirli bir zamana kadar yapabilmişken, diğerinde hiçbir ilerleme kaydedilmemiş aksine ülkeyi geri götürmüştür. buna örnek olarak gerek ülkede gerek sadece futbol camiasında aklı başında hiç kimse yabancı oyuncu sayısı kuralının değişmesini istemezken 1 temmuz 2020 tff kararlarının apar topar ortaya atılması gösterilebilir. bu süreçte de toplum çaresizce ilahi adaletten medet umar hale gelmiştir. bunu da "hakkımızda hayırlısı..." temennisiyle tweette görmek mümkündür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın