aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Harold Kewell
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Avustralya
  • 1593
    geçen sezon klasik bir çalımı vardı oz büyücüsünün, her maç muhakkak yapardı. çok da severdim. sırf bu yüzden 2009 yazı boyunca halı saha veya sokak maçlarında bu çalımı yaptım/yapmaya çalıştım. kendimce "kewell çalımı" demiştim o harekete. ama niyeyse bu sezon yaparken hiç görmedim, teşebbüs bile etmiyor. ya geçen sezonki kadar hızlı koşamıyor, ya da kendisini bulduğu ve kafası daha rahat olduğu için ezbere bir çeşit çalımı atmaktansa daha özgürce hareket edebiliyor, farklı hareketlerle rakiplerini geçmeye çalışıyor.
    şimdi daha geldiği ilk maçtan beri yapmaya başladığı fakat bu sezon pek denk gelemediğim bu "kewell çalımı"nı tanımlayacak olursak;
    kanatlarda topla buluştuğu zaman ve sırtı saha dışına dönükken, arasına belli bir mesafe koyduğu rakibinin saha dışına doğru olan tarafından topu arka tarafa yerden hızla atar ve bu esnada koşarak yine aynı taraftan rakibini geçer, süratiyle rakibini ekarte edip daha ileride topla tekrar buluşur ve boş alanda topla koşmaya devam ederdi. fazla teknik gerektirmeyen fakat zamanlama ve süratin önemli olduğu bir çalım şekliydi. bir de bu çalımı bu kadar düzenli olarak başka bir futbolcuda görmediğim için kendisiyle özdeşleştirmiştim.

    şu videoda yaptığı ilk hareketten bu çalım görülebilir;

    http://www.youtube.com/watch?v=fgENFqNaUI0

    bu da başarısız bir girişimi;

    http://www.youtube.com/watch?v=EvzAhtbPrcY

    (u: "kewell analiz" sundu)*
App Store'dan indirin Google Play'den alın