• 449
    https://twitter.com/.../1276262905814622209

    herkesin her şeye bir tık ile erişebildiği klişesi demenin bile artık klişe olduğu dönemde sivaslıları, erzurumluları liverpool şampiyonluğu kutladıkları için yeren boomer. bunun 20 sene önce geyiği yapılan "anadolu'da herkes kendi şehrinin takımını tutsun" saçmalığından farkı yok. hayatı boyunca galatasaray'ı canlı izleyememiş milyonlarca galatasaray taraftarına ne diyelim mesela? tokatlısın sen tokatsporlu kal mı?

    barcelona'nın endonezya'da da nikaragua'da da taraftarı var ve bir gün barça'yı izlemek için yıllarca para biriktiriyorlar, lisanslı ürün alıyor, sosyal medyada takip ediyor, reddit'de orda burda diğer taraftarlarla iletişime geçiyorlar. taraftarlık maç öncesi kazan'da haplanıp denize atlamaktan, deplasmana otobüs kaldırmaktan çok daha fazlası artık. bitsin artık bu yabancı takım tutanları hor görme geyiği. acaba endonezya'da çok bilmiş bir spor yorumcusu "barça'ya seviniyorsunuz da bayramda surabaya'daki ninenizden harçlık isterken görücem ben sizi" gibi laflar yumurtlamış mıdır.

    not: surabaya endonezya'da bir şehirmiş, google'dan buldum. yabancı takım tutanlardan değilim, tutana "niye tutuyorsun" diyenlere ayar olanlardanım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın