• 522
    bir efsane bugün itibariyle fenerbahçe'ye ve türk basketboluna veda etti. işin içine tarafgirlik girince 7 yılda 250 milyon dolara yakın maliyetle 1 euroleague kupası gören de var, tarafsız gözle bakınca aynı zaman dilimi içerisinde 11 kupa kazandığını gören de. ayrıca adam euroleague'in eş anlamı. 9 kez kazanmış bu kupayı. euroleague'i sürekli şampiyonlar ligiyle, bizim 2000'de kazandığımız uefa kupasıyla kıyaslıyoruz da; hem şampiyonlar liginde, hem de uefa'da bu kupayı 9 kez kazanan değil teknik direktör, real madrid dışında takım yok.

    bütçe düşüşü sebebiyle ayrılacağı 2-3 ay öncesinden kabak gibi belliydi de, yine de yönetimle yüz yüze görüşmek için belgrad'dan kalkıp istanbul'a kadar geldi. medyaya yansıyan kısmı kadarıyla 'ailesiyle görüşüp sonra cevabını vereceği' haberleri vardı, bana göre en başından beridir verdiği kararı sıcağı sıcağına değil, uzaklaştıktan sonra vermek istemesi. herkesin dilinde 'para bitti obra kaçtı' tarzı ithamlar var da, yüksek bütçeli, kaliteli ama egolu oyuncuların olduğu takımları yönetebilmek de apayrı bir meziyet ister. zaten bu yüzden yüksek meblağlar obra gibi koçlara veriliyor. senelik 25-30 milyon dolarlık bütçeyi ertuğrul erdoğan'a -ki çok severim ve başarılı bulurum kendisini-, ufuk sarıca'ya, ne bileyim xavi pascual'a, bartzokas'a falan vermiyorlar.

    yaşı 60, bence bir senelik nadastan sonra tekrar euroleague sahnesine dönecektir. çoğu kişi panathinaikos'a döneceğini söylüyor da, bence barcelona da yaptığı yüksek yatırımı daha emin ellere teslim etme adına obra ile görüşmek isteyecektir.

    ezcümle, ülke basketbolundan harika bir figür, çok büyük bir basketbol aklı geçti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın