• 24408
    2019-2020 sezonunda şampiyon olamazsa bunun nedeni ligin ilk yarısındaki hovardalığı olan takım.

    ilk 16 maçta 24 puan toplayan bir ekip, devam eden haftalarda da bu performansı sürdürse son 5-6 haftada küme düşmemeyi garantileyemezdi. bizim takım elinden geldiğince puanları saçarak kendi kendini bir imkansıza sürükledi. futbolda böyle pamuk ipliğine bağlı başarı elde etmek çok ama çok zordur. kocaman bir 2. devrede tek bir hata bile yapma şansın yoksa ya bir futbolcun sakatlanır ya da bir hakem kıyımı olur o hatayı illaki yaparsın. hiçbir şey olmasa yüzyılda bir olan pandemi süreci çıkar yine yaparsın. şu maçta son dakika golü yemesek, şu maçta maçı 2-0'a getirsek bu halde olmazdık diyerek sadece kendimizi kandırırız. şimdi bu tür maçlardan saysak liderle aynı puanda olurduk diyeceğim en az 5 maç sayarım. mesela daha ligin ilk yarısında son dakikada gol yiyerek 6 puan kaybettiğimiz 3 maç var; içerde oynadığımız konyaspor ve ankaragücü maçı (hem de son 5 dakikaya 2-0 önde girmemize rağmen 1 puan aldık) ve deplasmanda oynadığımız malatya maçları. hadi birinde olan oldu diyelim ama 3 maç çok fazla ve tesadüf olamıyor maalesef. bunların dışında hakem faktöründen kaybedilen ivmeler ve puanlar. pandemi sürecine denk gelen bjk ve rize maçları için bir şey diyemiyorum özellikle bjk maçında kabahat bulamıyorum. bakınca şöyle veya böyle 8- 10 puan gereksiz yere kaybetmişiz. şimdi bu maçlara dönüp ahlar çekersek seneye bir yere varamayız çünkü bu kayıplar şansızlık felan değildi. hemen hemen aynı şekilde geçen yıl da kötü başlayıp sonradan açılarak çok zor bir başarı elde ettik ama görünen o ki bazı şeyler hasır altı edilmiş. sonucu ortada; küme düşme hattında oynanan kayserispor- gençlerbirliği maçına bakarak hesap kitap yapıyoruz.

    daha ilk maçtan itibaren her maça mutlaka final gibi konstantre olunmalı. bu yıl sadece yukarıda saydığım maçlarda iyi bir motivasyonla oynasaydık emin olun güzel oynayıp oynamadığımızdan bağımsız şu an liderdik. iyi futbol oynamak, belirli bir sisteme adapte olmak çok önemli şeyler ve başarının çoğu burda gizli ama yerel ligde başarı için dümdüz bir oyuna rağmen hovardalık yapmazsanız yine başarılı olursunuz.

    gelecek sene umarım son 2 yılın hesabı iyi yapılır da 17. hafta biterken yine "galatasaray'ın adının olduğu yerde her zaman umut vardır" diyerek 2. devreye başlamayız. ben artık bu güzel cümleyi real madrid, liverpool, juventus ile oynanan şampiyonlar ligi maçı rövanş maçında söylemek istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın