• 690
    hayatımın en anlamlı maçlarından biri. yazmaya başlarken bile tüyler diken diken oluyor. kafamdan o kadar şey geçiyor ki toparlaması zor. ankara'da yaşayan biri olarak son yıllarda kombine alabiliyorum ve mümkün olduğunca maçlara gidiyorum. bu maç sadece bir futbol maçı değil. süper lig 2018-2019 sezonunu sıkı sıkıya takip edenler için sporun çok ötesinde ve sosyal yönü olan bir hak mücadelesi.

    fatih hocanın daha sonra "organize ancak amatör bir kötülük" olarak tanımlayacağı yeni bir operasyonun ilk senesinin final maçı. bu öyle bir tezgah ki, tarafsız olması gereken her kurum ve kuruluş safını tuttu, milyonlarca taraftarın sinirlerine dokunacak, canını sıkacak, vicdanını sızlatacak işler yapıldı ve bunlar eskiden olduğu gibi üstü kapalı olarak değil açık açık, insanların akıllarıyla dalga geçilerek yapıldı.

    saha içinde çalınan puanlarına, saha dışındaki "kötülük" ortamına rağmen galatasaray futbol takımı ve taraftarı müthiş bir iradeyle ligi son maça getirdi.

    maçın 19 mayıs 2019 tarihine gelmesi;

    --rakibin varoluş ilke, amaç ve davranışları, içindeki futbolcular
    --onları bu tarihte sahaya gömüp şampiyonluğu alma,
    --galatasaray kompleksi yüzünden her türlü kalıba girebileceklerini, ne kadar alçalabileceklerini gösteren ezeli rakipleri ve onların taşeronlarını kendi kötülükleri içinde kudurtma

    açılarından çok anlamlı bir tesadüftü.

    maç öncesi stadyumda büyük bir stresle beraber büyük bir inanmışlık vardı. üst kısmında bulunduğum kuzey tribününden yönlendirilen, diğer üç tribünün aynı anda eşlik ettiği seni sevmeyen ölsün tezahüratındaki kararlılığı, inanmışlığı, mücadeleyi unutamam.

    sonuç olarak sen şampiyon olacaksın dedik ve oldu. ilerleyen yıllarda değerinin daha da iyi anlaşılacağını düşündüğüm çok önemli bir şampiyonluk aldık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın