• 24367
    fatih terim, ozan kabak'ı kazandırdığı dönemde oynamaya başladığımız, donk'u stoperlerin arasında kullandığı bir 3-5-2 sistemi vardı. bu sezon oynadığımızda da çok beğenilmişti, ama sanki bu sezon zorunluluktan keşfedilmiş uygulanmış gibi düşünmüştü birçok galatasaray taraftarı. halbuki fatih hoca'nın özellikle şampiyonlar ligi maçlarında oynatmayı sevdiği bir sistem.

    marcao, çok fazla pozisyon hatası yapan bir stoper ve bana göre ikili defans için fazla riskli oynayan bir oyuncu. emin hakkında onu izlemeden bir şey söylemek doğru olmaz ama onun da zamanında ozan kabak'ın tecrübesizlikten yaptığı hataları yapacağını düşünebiliriz. sezon sonuna kadar ahmet çalık'ın zorunluluktan oynamak zorunda kalacağı maçlar olacak, onun da ikili stoperde oynayamayacağını söylüyoruz zaten. bu sistem stoperlerin hatalarına karşı bir sigorta olduğu gibi aynı zamanda beklerin de defansif zaaflarını kapatıyordu, saracchi ve linnes'in defansif sorumluluklarını azaltıp bu oyuncuları çizgide git-gel pas oyunu yapacak hale getirebiliriz. bunun için orta saha ikilisinin yüksek tempoda oynaması şart elbette. bu mevkilerde ömer'in sol, lemina'nın sağ tarafı destekleyip pres yaptığı daha dinamik bir oyuna geçebiliriz, salgın sonrası gördüğümüz tempo sorununu çözebilir. emre akbaba'yı gizli forvet gibi kullanıp, zaten falcao ile meşgul olan rakip defansın arkasına koşular yapan onyekuru'yu sürebiliriz.

    bana göre fiziksel olarak mariano, seri ve feghouli'nin kalan maçlarda faydalı olması çok zor. şener, jimmy ve selçuk'u zaten saymıyorum bile. belhanda, taylan ve adem ise maç içinde gerektiği zaman kullanılabilir ama ilk onbirde olabileceklerini düşünmüyorum.

    takımı izledik, şartları gördük, bana göre kalan maçlardaki olması gereken sistem budur. şampiyon olamazsak bile en azından emin'i kazanmış oluruz.

    ---------henry-------------falcao---------
    ------------------e.akbaba---------------
    saracchi-----ömer-----lemina-----linnes
    ------marcao------donk------emin------
    --------------------okan------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın